David & The Citizens: Are You in My Blood? [EP]
DAVID & THE CITIZENS

Are You in My Blood? [EP]
Bad Taste/Bonnier Amigo
Betyg: 5

Lite för många band är lite för måna om att få ut sina låtar på skiva, och just inte mycket mer än så. Som att det har ett egenvärde i sig. Man finns på skiva, alltså finns man.

Ett mindre mått av ansträngning läggs på att grunna ut hur låtarna ska låta. David & The Citizens har på sitt eget aktningsvärda do it yourself-vis nått ut till fler försäljningslistor och större festivalspelningar än vad som borde kunna vara möjligt. Malmö-kollektivets svärmande emopop har slagit an en ton hos kidsen som artister med större finansiella muskler inte haft begåvning nog att fixa.

Nånstans längs med vägen tycks dock gruppen ha lagt alla visioner om hur musiken bäst ska presenteras åt sidan. Den här femspårs-EP:n låter som att den har spelats in och… ja, kanske inte mycket mer än så. All kraft har lagts på att komponera de inte alls pjåkiga låtarna snarare än på den torftiga ljudbilden, som känns igen från valfri replokal.

Märkligt håglöst, speciellt med tanke på hur mycket vilja och intensitet det finns i David & The Citizens material.

PIERRE HELLQVIST

2006-06-08