Bone Thugs-N-Harmony: Strength & Loyalty
BONE THUGS-N-HARMONY
Strength & Loyalty
Interscope/Universal
Betyg: 2

Efter att Flesh-N-Bone och Bizzy Bone hoppat av är Bone Thugs-N-Harmony 2007 tre femtedelar av sin originaluppsättning; Krayzie Bone, Layzie Bone och Wish Bone. Inte bara deras Knatte-Fnatte-Tjatte-inspirerade namnval inbjuder till skojerier, deras höghastighetsrap fick nog en och annan att dra på munnen i mitten av nittiotalet. På »Strength & Loyalty« tonar de ner det som förr var tokroligt och ibland smörigt till förmån för tuffare rytmer och stämningar.

Deras traditionsenliga gangsterrap, inramad av skottlossning och råa minimalistiska produktioner (för att inte tala om titlar som »Streets«, »9mm« och »Gun Blast«), känns inte tillgjord men väl otidsenlig så här sju år in på tjugohundratalet. Bone Thugs-N-Harmony verkar leva i sitt eget universum där tideräkningen stått stilla sedan någonstans kring 1996. Produktionen, signerad bland annat Swizz Beats och Jermaine Dupri, låter som en ohelig blandning av nollnolltalets Dirty South-sound och nittiotalets västkustproduktioner. Det är alls inte dåligt, bara oangeläget och tillför inget särskilt till raputbudet.

NICOLA PRYKE

2007-06-08