Yacht: I Believe in You. Your Magic is Real.
YACHT
I Believe in You. Your Magic is Real.
ERR/Dotshop.se
Betyg: 5


Med textrader som »if you say it out loud, you can make it happen« och »you can have the world for yourself/the magic inside of you is infinite« framstår Jona Bechtolts Yacht snabbt som popmusikens postironiska motsvarighet till självhjälpslitteratur.

   Dessvärre tycks han själv tro på vartendaste ord, varenda andemening och blir därmed blind inför sin egen otillräcklighet.
   Den finfina inledningen, med de rent animal collectiveska sångövningarna i »So Post ’em All« och den kärleksfulla blinkningen åt Punjabi MC:s »Mundian to Bach Ke« i »See a Penny Pick It Up«, skvallrar förvisso om ett stundande mästerverk.
Men fortsättningens dumnaiva väckelsesånger, shoppingkritiska Chicks On Speed-lyrik och halvhjärtade hyllningar till Kraftwerks »The Robots« är inte – som Portland-sonen själv tror – nyfiket genreöverskridande, utan mer som om ett glamrockband från Växjö fått för sig att gå electro.
   Mika lär skicka ett långt fanmejl.

MARCUS JOONS
2007-11-29