The Fleshtones: Take a Good Look!
THE FLESHTONES
Take a Good Look!
Yep Roc/Border
7

En del är bra, en del är mindre bra, men ingen skiva är någonsin dålig – Fleshtones har lite för hög arbetsmoral för att nedlåta sig till sådant.
   »Take a Good Look!« tillhör de bra. Kvartetten bjuder på sedvanlig uppsluppenhet, den avgörande skillnaden denna gång är att det låter bättre än vad bandet annars har gjort i studion på senare år. Mer genomarbetat i såväl grundfundament som detaljer. Låtmaterialet, gitarrsoundet, attacken i rytmsektionen, handklappen, hejaklackskörerna – det verkligen fräser om »super rock«-kungarna från Queens. I deras stolta tradition av oblyga saluter till sig själva kan »Jet Set Fleshtones« rentav mäta sig med klassiker som »Hall of Fame« och »Return of the Leather Kings«.
   Efter tre högenergiska decennier har Peter Zaremba och hans manskap alltjämt inga övermän i den underskattade avdelningen må bra-rock’n’roll.

PIERRE HELLQVIST
2008-02-12