Adele: 19
ADELE

19

XL/Playground

Betyg: 3

 

Med den brådmogna nittonåring som heter Adele följer alltid haranger om vilken fantastisk röst hon har.

   Vad hon nu har för nytta av den när 1) hon inte lärt sig hur man ska hushålla med en sådan resurs, 2) produktionen både är överlastad och ganska unken, 3) låtmaterialet är så fisblekt att det får engelsk matkultur att framstå som en näringsrik italiensk dröm.

   Lyckligtvis är samtliga tre punkter av den förlåtande sort som går att rätta till med tiden. Adele Adkins kan mycket väl gå en skaplig framtid till mötes. Hon bör då bara sluta gasta för full maskin hela tiden, sparka alla inblandade bollplank på denna debut och ta reda på hur man skriver låtar.

   Ifråga om brittisk soulpop sätter den kloke även i fortsättningen sitt hopp till Duffy.

   Omröstningar har ju annars pekat på att Adele är det bästa Storbritannien kan vaska fram i avdelningen »musikaliska löften« just nu. Om det stämmer ska nog det gamla kungariket sluta räkna med att komma ur grådasket i brådrasket.

PIERRE HELLQVIST

2008-03-04