Tingsek: Too Many Feelings at the Same Time
TINGSEK
Too Many Feelings at the Same Time
V2/Universal
Betyg: 7

Magnus Tingsek lämnade ett säreget avtryck i svenskt musikliv med sin debut för tre år sedan. Hans skira, bräckliga röst ovanpå fyllig folksoul mutade in ett fram till då outforskat område i svenskt musikliv.
   På sitt tredje album har den tjugoåttaårige skånepågens melodier tagit en mer introvert vändning, samtidigt som ljudbilden blivit maffigare. De fjäderlätta melodierna drivs fram av fioler och känslomättade andrastämmor och är fyllda av en otidsenlig, vacker melankoli och ibland till och med sentimentalitet (»I Stand Here Still«).
   Tillsammans med några av de tyngsta från Skånes musikgarde (bland andra Magnus bror Anders Tingsek och Svante Lodén från Damn) fångar han den tjocka ljudbilden hos The Bands episka folkrock, hjärtat i ELO:s naivitet och den soul man (otippat nog) finner i samtida svenska artister som Salem al Fakir och Dungen.  
NICOLA PRYKE
2008-04-08