Palpitation: I’m Happy Now EP
PALPITATION
I’m Happy Now EP
Hide & Seek
Betyg: 7

Indie så det sjunger om det. Och rösten som sjunger låter är beslöjad, förvriden, ja närapå sjukligt bisarr.
   Det är svårt att bli riktigt klok på Palpitation, vilket sannolikt är meningen men icke desto mindre både lockande och lite irriterande. Tänk er ett Broder Daniel på lustgas, shoegaze man kan dansa till eller möjligen något så konstigt som The Cure på DIY-kurs.
   På sin debut-EP lyckas i alla fall denna hemlighetsfulla stockholmsduo med konststycket att få längtan och svårmod att bli korta, roliga tvåminutersserenader. Det är väldigt mycket »here today, gone tomorrow« över såväl koncept och låtar som den forcerade psychorösten, men också attack, framåtrörelse och väldigt mycket kärlek. Indie så det sjunger om det.
PIERRE HELLQVIST
2008-05-20