Mental Overdrive: You Are Being Manipulated
MENTAL OVERDRIVE
You Are Being Manipulated
Smalltown Supersound/Dotshop.se
Betyg: 6

I mitten av december, mitt i den västerländska julruschen, annonserade Mental Overdrives Per Martinsen på sin blogg att han hade startat en auktion på Ebay där den högstbjudande kunde vänta sig ett finfint pris.
   »Vinnaren av auktionen«, skrev den norske dansmusiklegenden, »ska få författa ett kort meddelande som – i sann ockultistisk rock’n’rollanda – kommer att bli inspelat baklänges, för att sedan placeras någonstans där det passar på det nya albumet.«
   Det korta meddelandet, som är lite svårt att uppfatta i Martinsens moderna mix av krautrock och tidig brittisk dra-i-sig-ecstasy-på-en-äng-musik, är dock inte det enda ockulta på »You Are Being Manipulated«. Han framför en monotont driven cover på Iron Maidens »Run to the Hills«, ordnar en offerrit i »The Rage« och har, givetvis, draperat hela skivan i svartaste svart.
   Det är norsk dansmusik som – i kontrast till Lindstrøms, Prins Thomas och Todd Terjes senare tids vackert kolorerade disco – har som mest gemensamt med landsmannen, tillika konstnären, Ale Mokkelbosts psykotiska dödsmetallteckningar.
MARCUS JOONS
2008-05-27