Our Sleepless Forest: Our Sleepless Forest
OUR SLEEPLESS FOREST
Our Sleepless Forest
Resonant/Dotshop.se
Betyg: 7

Ålder spelar egentligen ingen roll. Det är ju i grunden oväsentligt om en musiker är sju år eller fyrtiosex år. Men det behövs – ofta – unga musiker för att gjuta nytt liv i urvattnade genrer. Då kan man plocka det bästa ur kakorna och bara köra. Referenserna tynger inte på samma sätt som när ett band med många år på nacken försöker orientera sig i ny riktning.  
   Skivbolaget beskriver Our Sleepless Forest som »ambient electronic space rock«. En god klassificering – man kan även lägga till postrock och shoegazing. Genrer som haft svårt att förnya sig, det mesta har hörts förut. Då behövs det band som Our Sleepless Forest, tre killar från södra London, runt tjugo år, som verkar helt obekymrade av historien.
   Det finns ett liknande amerikanskt band, Our Brother The Native, som släppt två album på Fat Cat Records. Tonåringar som inspirerats av Animal Collective och postrock. Influenserna är inte lika tydliga här, även om jag hör vissa likheter med exempelvis Panda Bear och Stars Of The Lid. Soundet är förföriskt, ett myller av ljud, vackra, drömska melodier som sjunker ner i ett hav av gitarrer, stråkar, rytmer och elektronik.
   Ingen lika sensationell debut som bomben Fuck Buttons släppte härom månaden. Men en lovande, spännande bekantskap.
PM JÖNSSON
2008-05-27