The Seconds: Kratitude
THE SECONDS
Kratitude
Dress Up!/import
Betyg: 7

The Seconds andra gemensamma skiva »Kratitude« kom ut redan för två år sedan. Jag varken kan eller vill försöka förklara varför den först nu hamnat på min skivspelare för recension. Jag kan bara konstatera att det är lite mindre enkelt att avfärda dem som ett gäng hipsters som spelar no wave-rock nu än då.
   New York-trion som består av Jean Kwon, Zach Lehroff från Ex-Models och Brian Chase från Yeah Yeah Yeahs spelade in hela skivan på fyra kanaler. Kalla mig lättflörtad, men jag kan inte låta bli att gilla sånt. Hela skivan har någon sorts där och då-känsla över sig, den där känslan som är snudd på oundviklig när man inte kan slösa med inspelningsspår.
   Jag kan heller inte låta bli att gilla hur Seconds befinner sig någonstans mellan kontroll och kollaps. Hur de balanserar mellan tajt rytmik och grumligt kaos. Det mesta som kan beskyllas för melodiöst är bortskalat och ersatt med otydbara och repetitiva ramsor och explosiva utbrott. Alla samsas om sången, ömsom i call and response-stil, ömsom ostrukturerat i kör.
   »Kratitude« är knappast omvälvande, men helt klart en frisk fläkt i en värld av snygga arrangemang.
JOSEPHINE OLAUSSON
2008-08-12