John ME: I am John
JOHN ME
I am John
Sony
Betyg: 4

Motorhomes frontfigur går solo under namnet John ME. Tanken är väl närmast crooner och låttexterna är skrivna med lagom mycket romantik och melankoli i blicken. Albumet är tillkommet på nätterna i en kreativ luftbubbla mellan barnfamiljsvardag och livet på kontor, därtill har famösa svenska musiker som Andreas Mattsson och Jocke Berg fingrar med i spelet.
   Men trots goda förutsättningar och god vilja landar resultatet i något som bäst kan beskrivas som anonymitet. Albumet är välproducerat och genomtänkt – Mattias Edlund, mannen bakom John ME, har uppenbarligen en tydlig avsikt här. Men ändå, det är för prydligt och för generellt för att det ska väcka några särskilda intryck hur mycket man än spelar, höjer volymen eller mixtrar med belysningen.
   Kanske är det rösten som inte förmår axla idén med »I am John«. Tanken drar lätt i väg till liknande artister, eller band – som Weeping Willows. Till skillnad från den gruppens frontfigur Magnus Carlson, vars stämma präglas av integritet och egenhet, kan John ME aldrig riktigt ta sig förbi den där muren av karaktärlösa »Idol«- och schlagerartister som befolkar etern.
JENNY SÖRBY
2009-04-07