The Legends: Over and Over
THE LEGENDS
Over and Over
Labrador/Border
Betyg: 7
 
Med oljud och röstförvrängningar försöker han få oss att tänka på annat. Ändå kan inte Johan Angergård dölja att The Legends handlar om popmelodier.
   För varje skiva har hans enmansprojekt med olika gäster låtit annorlunda mot senast, som för att överraska lyssnaren. Den röda tråden som fortsätter löpa längs varje släpp är just förmågan att få till direkta poprefränger.
   På fjärde albumet gästar bland andra The Mary Onettes Philip Ekström, Liane Moccia från Tralala och Angergårds Club 8-kollega Karolina Komstedt. Angergård placerar på sina ställen sång och instrument långt bak i mixen och garnerar med ett vitt brus. På »Recife« och titellåten tjuter bruset som en gammal dammsugare, så skarpt att jag börjar må dåligt av att lyssna. På andra ställen låter Angergård nerdrogad med autotuner och effekter.
   Men det är bara ena delen av »Over and Over«. På andra sidan oväsendet finns lätta pukor och försiktiga arrangemang i »Jump« och helt ljuvliga »Monday to Saturday«, som nog egentligen är ganska sorglig historia; »It goes Monday to Saturday and even on Sunday/Monday to Saturday but still no fun day.« Känslan av fördragna gardiner en solig sommardag, kanske.
   Så länge melodierna är skarpa och i centrum förblir Legends ett av de starkaste namnen på Johan Angergårds eget bolag Labrador. Tack och lov är merparten på »Over and Over« så bra att allt pålagt missljud i världen inte kan hindra mig från att lyssna.
ANDERS DAHLBOM
2009-05-12