Martin McFaul: Sha La Love
MARTIN MCFAUL

Sha La Love

Imperial/Playground

Betyg: 7

 

Det är dags att revidera bilden av Martin McFaul som en singer-songwriter.

  Killen som till ena hälften är göteborgare och till andra hälften skotte är som mest unik när han och hans band hittar fram till en spartansk, lågmäld popboogie som få andra ägnar sig åt. I »Doctors Orders«, »Ready to Rock« och »Cruisin« är det rentav svårt att inte tänka på en Marc Bolan på lugnande.

  På andra ställen driver musiken i väg åt småputtrig bossafolk eller en psykedelisk gåtfullhet i melodispråket som vi vanligtvis förknippar med The Soundtrack Of Our Lives, vars Ebbot Lundberg är en uttalad McFaul-uppbackare (och gäst på ett spår här).

  Martin McFauls andra fullängdare är inte den typ av skiva som välter omkull ens värld. Likafullt har »Sha La Love« en harmoni och plirande nyfikenhet som smyger sig på och undan för undan smittar av sig. Allt verifierat av en överraskande cover på Bobby Charles levnadsglada träskpopklassiker »Before I Grow Too Old«, vars text och nya orgelarrangemang gör den egendomligt självklar i den mcfaulska repertoaren.

PIERRE HELLQVIST

2009-09-15