Holy Fuck: Latin
HOLY FUCK

Latin

Young Turks/XL/Playground

Betyg: 7

 

Det är hela tiden så snuddande nära perfekt. Små fragment som i sig låter fina, skruvade, bångstyriga eller bara intressanta blir i sammanhang med alla de andra fragmenten som trängs på »Latin« mest anonyma. Det som låter aningen naket blir alldeles strax påbyltat i lager på lager av syntetiska material. Vad som till början kan te sig lite knyckigt, lite avigt, har snart bäddats in i böljande effekter och blivit en stor, mjuk massa av musik. En filt av rytmer och pulserande synthar.

Holy Fuck har övergivit sin allra mest spasmiska sida och låtarna på nya skivan känns mer stabila än på torontobandets två tidigare fullängdare. Det är aningen mer bombastisk än förr. Instrumentalrocken låter inte sällan som ett soundtrack till en våldsam natt filmad i kallt ljus. Holy Fuck är mindre överrumplande än förr, mer välstrukturerade och kanske lite, lite tråkigare.

JOSEPHINE OLAUSSON

2010-05-11