Britta Persson: Current Affair Medium Rare
BRITTA PERSSON

Current Affair Medium Rare

Selective Notes/Razzia/Sony

Betyg: 5

 

Jag gillade verkligen den kluriga, svårmodiga singer-songwriter som var Britta Persson. Hon kändes unik, hade något eget. Med »Current Affair Medium Rare« – tredje fullängdaren på fem år – väljer Britta att segla en annan trad. Det är fullt band, stela rocklåtar och ett mycket mer bastant sound. Nej, jag har inget emot att kvinnor spelar rock. Det är inte enkom männens domän. Jag önskar bara att Britta hade gjort det med lite mer finess.

Det är så klart inte något omedvetet val. Britta är ute på det här havet för att hon känner för det. »I want to meet a bear before I die/I want to help a teenager say goodbye/to a boyfriend she never even liked«. Jag önskar henne trevlig seglats, men jag kommer inte att följa med på färden. Godspeed Britta!

Förutom att låtmaterialet är svagare än jag hade räknat med vill jag också rikta kritik mot produktionen. Den är kall och statisk, stänger ute lyssnaren. Jag hittar inga ingångar, det finns inget som välkomnar.

Det här är ju min högst personliga åsikt, men jag tyckte alltså bättre om den Britta som satt på sängkammaren och önskade att någon kunde defragmentera hennes hjärta, allt till kompet av en omintetgjord akustisk gitarr.

TONY ERNST

2010-09-07