Charles Bradley: Victim of Love
CHARLES BRADLEY

Victim of Love

Dunham/Daptone/Border

Betyg: 7

 

Debuten från 2011 var storstilad retrosoul, men åtminstone en del av »effekten« låg i det faktum att en så högklassig sextioplussare till soulshouter i alla år existerat bortom kännedom för skivpubliken. »No Time for Dreaming«, som förstlingsverket var betitlat, nästan sprack av sorg, smärta och obändig livskraft. Man kunde omöjligen bli annat än berörd.

    Uppföljaren är inte direkt sämre: soundet är överlag detsamma, Bradley lika expressiv som senast och låtarna fortfarande starka – men kanske, kanske lite mindre gripande än senast. Alla som föll för föregångaren, och det var åtskilliga, lär hur som helst knappast vantrivas med »Victim of Love«.

PIERRE HELLQVIST

2013-03-25

 

»Victim of Love« släpps 3 april.