Honks: Singelgatan
HONKS

Singelgatan

Sound Carrier/Cosmos

Betyg: 7

 

I Sverige har vi mer än vi förtjänar av det mesta men på tok för lite av värdig vuxenrock. Även de med goda intentioner halkar i regel för långt ner i slätstruken anonymitet eller diket där dansbanden samlas på hög. Undantag finns så klart och vi är nog ungefär överens om vilka, men de är anmärkningsvärt få med tanke på hur många artister som fortsätter att vara aktiva en bra bit efter fyrtio-, femtio- och sextiostrecket.

    Småländska Honks, med rötter i The Creeps, The Daffodils och Deeptone, är något på spåren när de låter americana gifta sig med livsfilosofisk provinsrock. Ibland lite bagatellartat, på andra ställen utmynnar det i personliga vardagsskildringar och verklighetsnära mini-anthems som kunde ha varit hämtade från Steve Earles underskattade »Exit 0«-album.

PIERRE HELLQVIST

2013-03-25