John Prine! John Prine! John Prine! Sa vi John Prine?


För att fira att John Prine kommer till Stockholm har Sonic-redaktionen satt ihop en John Prine-spellista!

Undrar du över de ståtliga fyrverkerier som lyser upp Söder i afton står förklaringen att finna i våldsamt firande på det Kocksgatan-belägna Sonic-högkvarteret. Anledningen stavas nu varken upplagerekord eller oväntade jättedonationer till oss (även om båda vore synnerligen välförtjänta, right?), utan det handlar så klart om nyheten – så efterlängtad – att John Prine, i sällskap med förnämliga Amanda Shires, kommer till Sverige i vår (17 april, Göteborg, 18 april Stockholm). John Prine. Det är liksom låtskrivarnas låtskrivare det. Därutöver något av pappa till dagens »alternativa« countryscen i Nashville. Alla från Kacey Musgraves och Sturgill Simpson till Jason Isbell och Holly Williams dyrkar Prine – som person, som låtskrivare, som artist, som väsen. (Vill du få det svart på vitt läs den här fina Bitter Southerner-texten!). Hur som helst, någonstans i glädjeyran gjorde vi en spellista. Den rymmer sjuttio Prine-inspelningar (eftersom karln nyligen fyllde sjuttio) samt trettio Prine-tolkningar av sådana som Bettye LaVette, Paul Westerberg och My Morning Jacket. Hundra totalt alltså. Det blir inte mycket bättre än så. Det är all the best.
Relaterat

1972, en spellista