Courtney Marie Andrews: Honest Life
6
av 10
  • Artist
  • Courtney Marie Andrews
  • Album
  • Honest Life
  • Bolag
  • Blue Rose/Rootsy/ADA/Warner


Pierre Hellqvist lyssnar på ett americanalöfte som ännu inte riktigt är framme.

»How Quickly Your Heart Mends« låter som den sortens skapelse upphovsmakaren investerat hela sitt liv i. Alla Courtney Marie Andrews vedermödor och känslorus, alla hennes tvivel och alla hennes självbekräftelser, alla hon på vägen hit sett komma och gå. Även om »How Quickly Your Heart Mends« egentligen handlar om en relations uppbrott blir den i egenskap av vindlande countryrockodyssé en sorts triumfatorisk serenad tillägnad hennes egen glöd och förmåga att gå vidare. Hon gör ju något av sin smärta och saknad.
Tycker mycket om den låten.
På återstoden av »Honest Life« glimtar den talangen bara till i korta stötar. På vissa håll känns det som att den Arizona-bördiga sångaren, medvetet eller inte, förlitar sig lite för mycket på sin röst: stolt, vacker, precis lagom sårad, lätt att försvinna in i. Musiken blir nämligen lite stillastående, arrangemangen anonyma eller väl självklara.
Nej, ber inte om något excentriskt. Ber inte ens om attityd, det är rentav skönt att sådan ej står att finna här. Däremot vore kanske lite mer… motstånd av godo. En av hennes tillgångar, den oförställda och bitterljuva uppriktigheten, blir här och där närmast en belastning på det där folksångarövertydliga viset. Vi fattar allt redan vid första lyssningen. Upplevelsen blir inte alltid större då vi hålls på halster men chansen ökar.
Relaterat

Dixie Chicks