Ansiktet: Tusen nålar
3
av 10
  • Artist
  • Ansiktet
  • Album
  • Tusen nålar
  • Bolag
  • Ansiktet


Det är produktionen du minns. Kanske inte så mycket mer.

Det är lite tråkigt för Ansiktet att exakt den typen av chill, r’n’b-influerad vocoderpop med rapinslag och rim som inte riktigt rimmar har blivit så poppis, i synnerhet bland stockholmsbaserade artister. Det får nämligen duons egen musik att låta en aning, tja, bedagad.

Kanske gäller det att fokusera på texterna, som blandar humoristiska inslag med ärliga försök till känslosamma kärleksförklaringar. Eller så handlar det om igenkänning, om att identifiera sig med de nutidsrealistiska referenserna i form av sista blosset, »Twin Peaks«, Pokémon och Instagram.

Fast nej, den största behållningen med den här skivan måste nog vara produktionen, som är kommersiell utan att kännas sellout, som är clean men inte tråkig.

I övrigt är sannolikheten större att dessa låtar kommer att spelas på studentflak än på svartklubbar och det är ett tveksamt betyg.