Sheer Mag: Need to Feel Your Love
8
av 10
  • Artist
  • Sheer Mag
  • Album
  • Need to Feel Your Love
  • Bolag
  • Wilsuns


Ett tvättäkta rockmonster.

Det är inget vackert jobb. Men någon måste göra det.

»Need to Feel Your Love« är ett tvättäkta rockmonster. Ett Alabama Shakes utan ett uns av värdighet, än mindre medel till (eller en önskan om) en anständig produktion.

Men det är kul – både frånstötande och uppfriskande. Egendomligt mycket exakt vad som behövs precis just nu.

Sheer Mag vill återuppliva sjuttiotalsrocken utan att ha budget och kanske inte heller alltid den musikaliska täckningen för det men, hey, skitsamma. De har ju i vokalisten Tina Halladay någonting publiken inte kan ignorera, ett raspigt, klösigt och trashsouligt krutpaket vars röst lyckas tränga sig igenom sörjan av riff och soulstomp. Hon kan för det här Philly-bandet utvecklas till vad Janis Joplin blev för Big Brother & The Holding Company, även om den politiska udden och urkraften snarare leder tankarna till Beth Ditto i The Gossip. »Meet Me in the Street« kan med fördel ses som DIY-scenens egen »Street Fighting Man«.

Sverigedatum inom kort känns ytterst angeläget. (Sheer Mag spelar emellertid på Loppen i Köpenhamn i morgon, lördag!)
Relaterat