Ibeyi-tävling!
Foto: Amber MahoneyNu kan du vinna biljetter till spelningen på Nalen i Stockholm den 1 november.

En »makalös uppvisning i musikalitet, spelglädje och inlevelse« kallade skribent Jens Karlsson deras gig på Way Out Wests Stay Out West-program för tre år sedan. Sedan dess har Ibeyi, duon bestående av Lisa Kaindé-Diaz och Naomi Diaz, fortsatt att gå från klarhet till klarhet och med album nummer två, fjolårets »Ash«, blivit mer utåtriktade, dynamiska och politiska (eller, som Lisa berättade för Pierre Hellqvist i intervjun till Sonic #92 i höstas, »skivan är politisk inte så mycket för att vi ville att den skulle vara det utan för att världen som den ser ut gör den politisk«).

Hur som helst, den 1 november kommer världens bästa yorùbá-besläktade, franskkubanska tvillingsystrar till Sverige, närmare bestämt Nalen i Stockholm.

Nästan bäst av allt?

Att vi har biljetter för utlottning. Två vinnare kan vinna två biljetter vardera och chans till detta finns ifall rätt svar ges på följande fråga: ur vems dagbok läser Lisa och Naomis mamma Maya Dagnino i låten »Transmission/Michaelion« på senaste albumet? Svaret bör mejlas till redaktionen@sonicmagazine.com så snart som möjligt.
Relaterat

Att hantera ensamheten
Ibeyi: Ash