©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Nya recensioner: Peter Morén, Jennie Abrahamson med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 20 januari 2017, 07:33
ÅSIKT

sajtbildvecka3.pngVi håller till vardags på att försöka få bukt med vårt första nummer för i år men smet förstås, fredag som det är, emellan med en finfin laddning skivor och recensioner.

 

Jennie Abrahamson: Reverseries
Självständig, mogen, en skiva vi verkligen behöver just nu. Jenny Sörby delar ut högsta betyg till det femte albumet från Jennie Abrahamson.

Courtney Marie Andrews: Honest Life
Pierre Hellqvist lyssnar på ett americanalöfte som ännu inte riktigt är framme.

Bash & Pop: Anything Could Happen
Det finns väldigt mycket att må bra av, ännu mer du vill skruva upp volymen till oanständighet med. Pierre Hellqvist blir fäst vid Tommy Stinsons återupplivade Bash & Pop.

Michael Chapman: 50
Brittisk gitarrguru firar femtio år som artist genom att bejaka det amerikanska. PM Jönsson hör ett både avslappnat och skarpt sound.

Peter Morén: 40
Trivsam mitt i livet-pop, enligt Johan Apel Röstlund.

Tidigare recensioner här.

Hypnotiserande mysterium
Av Peter Morén   
Onsdag 18 januari 2017, 14:43
TIPS

WilliamO.jpgI dag nåddes vi av det dystra beskedet att William Onyeabor har lämnat oss. Den mytomspunne, kultförklarade, oefterhärmlige funk möter psykedelia-mannen från Nigeria blev sjuttio år. I Sonic #70 hösten 2013 recenserades den Luaka Bop-utgivna samlingen »World Psychedelic Classics vol 5: Who is William Onyeabor?« av ingen mindre än (just nu skivaktuelle!) Peter Morén, som delade ut betyget 9 och skrev följande:

 

En natt i Budapest tidigare i år hamnade jag vid samma bardisk som Damon Albarn; renässansmänniska, operakompositör, afrikavän, gorilla, Bobby Womack-producent och inte minst gammal idol i vad som så här i efterhand väl får ses som nittiotalets viktigaste och mest tongivande brittiska band.

Läs mer...
Tio videor just nu: Young Thug, The Weeknd med flera
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 18 januari 2017, 08:46
TIPS
Valerie June: Shakedown

Läs mer...
Konsten att iscensätta mod
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 17 januari 2017, 00:01
INTERVJU

jennieabrahamson.jpgPå fredag släpps »Reverseries«, Jennie Abrahamsons nya album. Med andra ord god anledning att lägga ut Pierre Hellqvists intervju med henne ur senaste numret, Sonic #89.

 

Parallellt med turnerande runtom i världen som en del av Peter Gabriels band fortsätter Jennie Abrahamson den solokarriär som efter årskiftet når fram till album nummer fem. Utsökta första singeln »Bloodlines«, spartansk pop som lyckas vara både stämningsfull och kraftfull, gjorde oss angelägna om att få veta mer.

Vad ser du fram emot mest 2017 för din egen del i musikväg?

- Jag ser otroligt mycket fram emot att få komma ut och turnera med mitt band igen. Mot slutet av turnerandet med förra plattan bantade vi bandet en aning och gjorde om alla låtar, och hittade en helt annan ingång till min musik. Jag valde att spela in hela nya plattan med det bandet och det ska bli så sjukt kul att få omsätta allt i liveformat och spela upp det för folk. Att släppa platta och allt det där är så klart roligt också, men det finns ändå en hel del stress och en sorts katharsiskänsla inbyggt i den delen. Livegigen, speciellt med ett sånt här gäng, blir som en njutpaus då.
Läs mer...
Njutbar rockarkeologi
Av Tony Ernst   
Måndag 16 januari 2017, 08:10
ÅSIKT

KBTORSSON.pngRockklubben KB och rockbandet Torsson är två skånska - och svenska - musikinstitutioner. Båda har blivit med bok. Tony Ernst läser och roas.

 

Jag borde vara rätt person att skriva om de här bägge böckerna, eftersom jag sett Torsson live tiotalet gånger och varit på KB, well, oftare än något annat ställe förutom mitt hem, mitt kontor och Malmö Stadion.

Eller skulle vi ha satt en rookie på uppdraget? Någon som tror att Torsson är ett avdankat gammalt dansband? Och som tror att KB är Kungliga Biblioteket? För att få en fräschare approach?

Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 13 januari 2017, 15:12
TIPS

sonicspellista170113.pngÄntligen har det börjat släppas lite musik igen efter viss tids jultorka. Så, what better gör vi en glåmig fredageftermiddag i januari förutom att läppja på någonting gott? Jo, vi langar fram en uppdaterad Sonic-spellista. I vanlig ordning rymmer den det bästa eller på annat vis mest intressanta vi hört på sistone. Några favoriter från den förra spellistan som vägrar lämna vårt medvetande har fått hänga med en vända till. Så, ha nu en skön helg.

 

SONIC-SPELLISTAN 2017-01-13

Sampha: (No One Knows Me) Like the Piano

Foxygen: On Lankershim

Whitney Rose: Analog

Skander ft. Seinabo Sey: Missförstå mig rätt

The xx: Performance

Linnea Henriksson: Säga mig

Avantgardet: Fårskinnstearaway

Bonobo ft Innov Gnawa: Bambro Koyo Ganda

Läs mer...
Nya recensioner: The xx, Run The Jewels med flera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 13 januari 2017, 02:13
ÅSIKT

sajtbildvecka22017.pngSå ja. Tillbaka efter juluppehållet, och vi är det med en skapligt varierad laddning.

 

Julie Byrne: Not Even Happiness

Ännu en folksångare vi bara måste spana in. Men måste vi? Pierre Hellqvists svar lyder: »Kanske, men inte nödvändigtvis just nu.«

 

Brian Eno: Reflection

Sara Berg känner att hon behöver den vilsamma skiva som är »Reflection«.

 

Max Perkele: When Keepin It Real Goes Wrong

När Max Peezay återvänder som Max Perkele saknar Fredrik Thorén soulen.

 

Run The Jewels: RTJ3

El-P och Killer Mike balanserar mellan humor och sorg, och de gör det enligt Özgür Kurtoğlu alltmer förfinat. 

 

The xx: I See You

Gustav Gelin reder ut några missförstånd. Och hör ett mästerverk.

 

Tidigare recensioner här.


Bra skjuts för själsfränder
Av Özgur Kurtoglu   
Torsdag 12 januari 2017, 17:27
INTERVJU

Run The Jewels.jpgRun The Jewels - den älskvärda, alltmer publikvinnande hiphopduon - är här igen med nya albumet »RTJ3«. Till Sonic #78, november 2014, gjorde Özgür Kurtoğlu en intervju med El-P och Killer Mike som det finns all anledning att nu publicera på sajten. Bland annat pratar de sina favoritskivor från New York respektive Atlanta.

 

För att komma åt konferenslinan inuti den enorma turnébuss - helt tapetserad i det röda omslag med bandagerade zombiehänder som pryder deras senaste album - som Run The Jewels kryssar runt USA med krävs ett telefonnummer och ett sexsiffrigt lösenord. Väl förbi spärren väntar El-P med ett »yeah, this is El, you got through, welcome to the Illuminati: it’s that simple to get in«, och ett djupt hjärtligt skratt, innan han med Killer Mike bredvid sig funderar över det faktum att det nu, efter alla år, slutligen tycks ha lossnat rejält för dessa båda veteraner.

Läs mer...
Tio videor just nu: Stor, David Bowie med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 9 januari 2017, 07:24
TIPS

Tinashe: Company

 

Läs mer...
Oskiljaktiga syskonsjälar
Av Niklas Elmér   
Onsdag 4 januari 2017, 10:13
INTERVJU

xx51.pngNästa vecka släpps så »I See You«, The xx framemotsedda tredje album - deras första på fem år. Till Sonic #51, tidigt 2010, när bandet turnerade efter sin debutskiva, hängde Niklas Elmér med den reserverade London-trion och pratade med dem om vänskap, Fleetwood Mac och musiken som räddning (foto: Emma Svensson).

 

Stevie Nicks och Lindsey Buckingham träffades i mitten av sextiotalet, när båda var elever på Menlo-Atherton High School i Atherton, Kalifornien.

»Jag var på en tillställning och där satt han [Buckingham] och spelade ’California Dreamin’ av The Mamas And The Papas«, har Stevie Nicks berättat. »Helt skamlöst gick jag fram och började sjunga med honom. ’Hej, det är jag som är Stevie Nicks’, sa jag, när han slutat spela. ’Jag är Lindsey Buckingham’, svarade han.«

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 1 - 10 av 3346
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner