©Sonic / Sampler Media AB 2000-2014 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hgersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

John Holt - en av de största
Av Johan Apel Röstlund   
Måndag 20 oktober 2014, 20:57
KRÖNIKA

John-Holt-61.jpgDet måste ha varit hösten 1997 och en av de första festerna jag gick på i gymnasiet. I en dimmig studentlägenhet i Gävle satt människor i ring och drack folköl. Jag trevade försiktigt med handen i jackfickan och fipplade upp ett nyinspelat kassettband. Tidiga The Wailers, Dennis Brown och The Paragons »Happy Go Lucky Girl«. Isen var bruten. Bredvid mig började en rakad kille med högt uppdragna blåjeans och Dr. Martens-kängor slå bakåtkullerbyttor på golvet. Själv hade jag lyssnat på reggae i många år men på min högstadieskola fanns inga skinheads- och definitivt inga skinheads som lyssnade på gammal jamaicansk ska och rocksteady. Där var folk hiphopare, hårdrockare eller dansade till E-Type. Så i gymnasiet öppnades delvis en ny värld, för även om jag också gillade hiphop var kassetterna med tidig reggae en helt annan grej. Det var på riktigt och något som ingen av mina vänner förstod sig på. I den djungel av ska, dub och dancehall som jag letade mig igenom i mitten av tonåren, det här var innan Youtube och streamingtjänster på nätet, var en Trojan-samling med John Holt bland de första skivor jag köpte.

Läs mer...
Tio videor just nu: Hollie Cook, Shabazz Palaces med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 20 oktober 2014, 13:13
TIPS

Elisa Ambrogio: Superstitious

 

Läs mer...
Sonic #77, snart klart
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 15 oktober 2014, 20:23
TIPS

sonic77.jpg

Vi kan knappt tro det är sant men den definitiva sluttampen på produktionen av vårt sjuttiosjunde nummer närmar sig. Likt de flesta av de sjuttiosex föregångarna har dess tillkomst kantats av såväl glädjande surpriser som smärre besvikelser. Vi har suttit sent, gått upp tidigt, levt ohälsosamt, sett för lite av nära och kära. Man vänjer sig, man vänjer sig aldrig. Men en tidning brukar det bli, så även denna gång och ju närmare mål vi kommer desto mer tycker vi om det här numrets innehåll. Du som är prenumerant får tidningen i brevlådan den 29 oktober. Hur bekvämt är inte det? Du som inte är prenumerant har ännu all möjlighet i världen att få ordning på ditt liv, det är alls icke för sent. (Och i numret som väntar härnäst, alltså Sonic #78, är det ju dags för årsbästalistan, varje års självklara höjd- och slutpunkt, damnit!)

Tio videor just nu: Tomas Andersson Wij, Kindness med flera
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 12 oktober 2014, 17:50
TIPS
TOPS: Outside

Läs mer...
Ny Radio 20141010
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 10 oktober 2014, 21:45
TIPS
Hundra just nu-spellista
Adia Victoria-Ex Hex-The Pandoras-Box Elders-Prince-Nuage-Bruce Smear-Korallreven-Beatrice Eli-Seinabo Sey-Asha Ali-Kwabs-Teyana Taylor ft. Pusha T & Yo Gotti-Les Big Byrd-Strand of Oaks-Tomas Andersson Wij-John Lennon-Kevin Morby-Girlpool-Wampire-The Vaselines-The Young Sinclairs-Aby Ngana Diop-Richard H.
Läs mer...
Det är kul att sjunga Neil
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 7 oktober 2014, 12:16
TIPS

neilyoungbild.jpgAtt Neil Young kan låta på många sätt vet vi väl redan. Det har han själv visat med ackuratess genom åren.

Men han kan låta på fler vis än så.

Väldigt många fler vis.

Inspirerade av bloggen Aquarium Drunkards fina Neil Young-coverlista i går kände vi oss manade att dryga ut listan lite. Okej, det innebär att några grejer som kanske är mer »intressanta« eller »roliga« än bra kom med, men hey, det kom också med gott om grymma grejer.

Vi hade faktiskt helt förträngt att vitt skilda namn som Justus Köhncke, The Meters, Chromatics, Oasis, Red House Painters, Jane Birkin och Type O Negative, för att bara nämna några, har sett sig kallade att släppa ut sin inre loner. Så, here they are, hundratjugofem Neil Young-tolkningar.

Läs mer...
Tio videor just nu: Beatrice Eli, Les Big Byrd med flera
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 5 oktober 2014, 18:14
TIPS

Sverige: Anna 

 

Läs mer...
Costello-favoriterna som spellista
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 29 september 2014, 23:17
TIPS
elviscostello.jpgSverigeaktuelle Elvis Costello har genom så gott som hela sin karriär visat sig vara ett av de mest framstående exemplen på att de bästa popartisterna är misslyckade popjournalister. Understrykt av hans coverval, omslagstexter på återutgåvor, oräkneliga samarbeten, TV-serien »Spectacle«, en på det stora hela enträgen vilja att lyfta fram bra skit och ge sig in i outforskad terräng. Kanske allra mest hans utseende.

Fast i själva verket tänjer vi lite på sanningen.

I perioder är det ju faktiskt så att han varit en lyckad musikjournalist. Ta hans »Costello’s 500«-artikel till Vanity Fair, där han räknade upp sina favoritskivor.

Som alltid i sådana här sammanhang en massa självklarheter men också mycket som inte är det, eller som inte känns som det eftersom det är Elvis Costello som valt dem eller eftersom de här omges av annan musik än vad vi är vana vid. Hur som helst och oavsett vilket nästan bara bra musik - Bach och Bacharach, Chet och Stan, Cooder och Cooke, Lauryn och Leonard, Billie och Bing - som vi gjorde en hyggligt uttömmande spellista av. (OBS! I ett fåtal fall fanns det han listar inte alls i sortimentet, i några fall tvingades vi välja en annan skiva/inspelning av en låt än den han anger och det var ibland en smärre härva att pricka rätt i det klassiska sortimentet. Men, det är detaljer damnit.)

Läs mer...
En musikdokumentär för natten: Cajun & zydeco
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 28 september 2014, 21:49
TIPS
»J'ai ete Au Bal (I Went to the Ball) - The Cajun and Zydeco Music of Louisiana«, Les Blank, Chris Schrachwitz och Maureen Goslings fantastiska porträtt av louisiansk musikkultur. Från 1989.

Tio videor just nu: JJ, Tweedy med flera
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 27 september 2014, 18:41
TIPS
I’m Kingfisher: My Beak May Break

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 1 - 10 av 2967
egenbanner_sonic70.jpg
egenbanner_sonic69.jpg
annons:
Banner
annons:
annons:
Banner
annons:
annons:
annons:
annons:
Banner