©Sonic / Sampler Media AB 2000-2014 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Tio videor just nu: Coldplay, Sharon Van Etten med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 7 april 2014, 21:54
TIPS

The Tarantula Waltz: Scandinavian Minds

 

Läs mer...
Tio videor just nu: Mapei, Tei Shi med flera
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 1 april 2014, 20:34
TIPS

Cloud Nothings: I’m Not Part of Me


Läs mer...
Tio videor just nu: Ratking, Hurula med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 24 mars 2014, 11:05
TIPS

Ratking (feat. King Krule): So Sick Stories

 

 

Läs mer...
George & Tammy
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 20 mars 2014, 14:37
TIPS

george j tammy w.jpg

George Jones enda sverigespelning - Hovet, Stockholm, 1981 - dokumenteras av Pierre Hellqvist i Sonic #73. Eftersom vi i samband med countrylegendens bortgång förra våren pytsade ut flera Jones-relaterade spellistor väljer vi att ljudillustrera nya numrets Jones-artikel med en Spotify-spellista som ringar in ett urval av de duetter Jones spelade in med Tammy Wynette, som han också var gift med under några stormiga år (1969-1975). Listan rymmer även sololåtar som mer eller mindre tydligt refererar till eller anspelar på deras äktenskap (eller före detta äktenskap). Enjoy!

Läs mer...
Tio videor just nu: Banks, Dödsfest med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 17 mars 2014, 13:08
TIPS

Banks: Brain 

 

Läs mer...
Säg hej till Organismen
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 14 mars 2014, 23:32
TIPS
organismen.png»Organismen är en av Sveriges bästa lyriker. Han är något att vara stolt över som svensk.« Orden tillhör musikjournalisten Ametist Azordegan och hon säger dem i den sju sidor långa artikel om Organismen, eller Johan Hellqvist som rapveteranen egentligen heter, som Tony Ernst har skrivit till aktuella Sonic #73. I den artikeln säger också hiphopkollegan Petter: »Det bästa och mest imponerande med Johan är hur han behandlar språket.« En annan kollega, närmare bestämt Timbuktu, konstaterar å sin sida: »Organismen är helt enkelt en ypperlig emcee.« När Tony Ernst ändå befann sig i Organismen-världen, en värld var och en bör stifta bekantskap med (om det inte redan har framgått), satte han ihop en tjugo låtar omfattande Spotify-lista att lyssna på för den som är nyfiken på Organismens gärning. Helt enkelt perfekt att ge öra åt samtidigt som du läser nämnda artikel.
Läs mer...
Gatudans i Kingston!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 14 mars 2014, 14:00
TIPS

jamaica.JPG

»Jump Blues Jamaica Way: Jamaican Sound System Classics 1945-1960« heter en tämligen nyutgiven samling som Johan Apel Röstlund recenserar i Sonic #73. En alldeles lysande trippel-CD som dokumenterar den amerikanska blues och rhythm’n’blues som influerade skamusikens uppkomst och utveckling. Johan Apel Röstlund inspirerades i så hög grad att han av bara farten satte ihop en Soundcloud-spellista betitlad »(Workin' for the) Yankee Dollar« med ska, calypso och rhythm’n’blues: »Som en inbillar sig att det lät på gatudanserna i Kingston sent femtiotal«. Enjoy! Låtlista följer.

Läs mer...
25 med Damon!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 14 mars 2014, 13:28
TIPS

Damon Albarn.jpg

»'Everyday Robots' är ytterligare en triumf, ytterligare ett bevis på Damon Albarns särställning i vår tid.« Så skriver Niklas Elmér i sin recension av Damon Albarns soloalbum »Everyday Robots« (släpps 30 april) i just utgivna Sonic #73. Niklas skriver också: »Utan att någon riktigt förstod hur det gått till har Damon Albarn utvecklats till en renässansman i paritet med Terry Hall och Julian Cope. Hans samlade produktion är ingenting annat än unik i vår tid.« Så, för att i någorlunda koncis form ringa in denna beskrivning av Damon satte vi ihop en tjugofem låtar omfattande Spotify-spellista. Enjoy, och längta ytterligare lite efter »Everyday Robots«!

Läs mer...
Izzy Young - en spellista
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 12 mars 2014, 13:58
TIPS
I aktuella Sonic #73 porträtterar Johan Apel Röstlund den oefterhärmlige Izzy Young, mannen som under sextiotalets folksångarboom i Greenwich Village drev betydelsefulla Folklore Center och var något av spindel i nätet för hela scenen. Som ljudspår till läsningen av denna artikel satte vi ihop en fyrtio låtar stark Spotify-spellista att avnjuta och inspireras av. En spellista som för övrigt rundas av med en upptagning från Tim Buckleys uppträdande 1967 på just Folklore Center.
Läs mer...
»Sonically Speaking vol 73«!
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 12 mars 2014, 12:06
TIPS
Som säkert noterats tar vår kära »Sonically Speaking«-serie inte längre skepnaden av en CD-skiva utan finns numera att avnjuta i form av en Spotify-spellista. Så, förstås, även till just utkomna Sonic #73!
Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 1 - 10 av 2892
egenbanner_sonic70.jpg
egenbanner_sonic69.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
annons:
annons:
annons:
Banner