©Sonic / Sampler Media AB 2000-2014 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hgersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Costello-favoriterna som spellista
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 29 september 2014, 23:17
TIPS
elviscostello.jpgSverigeaktuelle Elvis Costello har genom så gott som hela sin karriär visat sig vara ett av de mest framstående exemplen på att de bästa popartisterna är misslyckade popjournalister. Understrykt av hans coverval, omslagstexter på återutgåvor, oräkneliga samarbeten, TV-serien »Spectacle«, en på det stora hela enträgen vilja att lyfta fram bra skit och ge sig in i outforskad terräng. Kanske allra mest hans utseende.

Fast i själva verket tänjer vi lite på sanningen.

I perioder är det ju faktiskt så att han varit en lyckad musikjournalist. Ta hans »Costello’s 500«-artikel till Vanity Fair, där han räknade upp sina favoritskivor.

Som alltid i sådana här sammanhang en massa självklarheter men också mycket som inte är det, eller som inte känns som det eftersom det är Elvis Costello som valt dem eller eftersom de här omges av annan musik än vad vi är vana vid. Hur som helst och oavsett vilket nästan bara bra musik - Bach och Bacharach, Chet och Stan, Cooder och Cooke, Lauryn och Leonard, Billie och Bing - som vi gjorde en hyggligt uttömmande spellista av. (OBS! I ett fåtal fall fanns det han listar inte alls i sortimentet, i några fall tvingades vi välja en annan skiva/inspelning av en låt än den han anger och det var ibland en smärre härva att pricka rätt i det klassiska sortimentet. Men, det är detaljer damnit.)

Läs mer...
En musikdokumentär för natten: Cajun & zydeco
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 28 september 2014, 21:49
TIPS
»J'ai ete Au Bal (I Went to the Ball) - The Cajun and Zydeco Music of Louisiana«, Les Blank, Chris Schrachwitz och Maureen Goslings fantastiska porträtt av louisiansk musikkultur. Från 1989.

Tio videor just nu: JJ, Tweedy med flera
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 27 september 2014, 18:41
TIPS
I’m Kingfisher: My Beak May Break

Läs mer...
Memphis! En spellista
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 24 september 2014, 10:29
TIPS

commappeal.png

Memphis-tidningen The Commercial Appeal listade nyligen de hundra bästa Memphis-låtarna.

En del självklarheter, rätt många överraskningar, om inte annat åtskilliga påminnelser och upptäckter.

Det blev hur som helst en förnämlig spellista. Jo, trots att den inte gav plats åt Peter LeMarcs »Memphis i himlen«.

Spotify-spellistan (och i Wimp) rymmer allt ifrån Three 6 Mafia och Oblivians till Memphis Minnie och Mott The Hoople, och den rör sig från listans nedre placeringar undan för undan upp till toppen.

Det som inte fanns i sortimentet följer som andra länkar nedan.

Läs mer...
Tio videor just nu: Zhala, Lil Wayne med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 22 september 2014, 12:31
TIPS

Kwabs: Walk

 

Läs mer...
Kindness svenska favoriter
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 18 september 2014, 08:17
TIPS

kindness.png 

 

Bland allt annat i just utkomna Sonic #76 listar Kindness sina favoritlåtar just nu. När han som egentligen heter Adam Bainbridge ändå var i gång gjorde han, svensk släkt som han har, en liknande lista med sina svenska diton:

Läs mer...
»Sonically Speaking vol 76« som spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 17 september 2014, 09:57
TIPS

I Sonic #76 ger vi plats åt låtskrivarsamtal mellan Annika Norlin, Dante Kinnunen och Alina Devecerski, vi ger plats åt tretton sidor amerikanska Södern-belägna juke joints, vi ger plats åt ett utförligt Tomas Andersson Wij-porträtt, vi ger plats åt hyperintressanta Silvana Imam och vi ger plats åt en massa annat (Kate Bush! Micke Hagström! Future! Bo-Dogs! Sturgill Simpson! Med mera, med mera).

   Sonic #76, som bör nå prenumeranter i dag, åtföljs som vanligt också av en fyrtio låtar omfattande spellista som får ljudillustrera tidningen. »Sonically Speaking vol 76: september 2014« (och i Wimp) rymmer somligt av det som nämns ovan men också en massa annat som känns relevant så här i höstens upptakt.

Läs mer...
Tio videor just nu: Vanessa Falk, Stress med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 15 september 2014, 19:32
TIPS

Pearls Negras: Make It Last

 

Läs mer...
»Sonically Speaking vol 6« som spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 13 september 2014, 19:20
TIPS

sonically_06liten.jpgEfter en lite desorienterad höst 2001 ryckte vi våren 2002 upp oss med det rungande #6.

Inför sitt femte album »Vapen & ammunition« var Kent glödheta, varför vårt sextonsidiga oral history-reportage var både vältajmat och efterlängtat. Det här numret flög ur tidningshyllorna och sålde slut tämligen omgående. Faktum är att det är vårt bästsäljande någonsin.

Annat av vikt: i det här numret gjorde Lennart Perssons retrokrönika debut. Skivan som följde med tidningen är inte heller så pjåkig (»2 Dollar Shoes«!), bland annat presenterades ett visst band vid namn The Radio Dept för omvärlden med demoinspelningen »Why Won’t You Talk About It?«.

Läs mer...
»Sonically Speaking vol 5« som spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 13 september 2014, 19:10
TIPS

sonically_05.jpgSå småningom, närmare bestämt i december 2001, nådde vi fram till en femnummerskris. Eller möjligen femnummershybris.

Ty vårt femte nummer är kanske inte vårt bästa.

Långt ifrån något av våra bästsäljande.

Att sätta en uppskriven dancehallgrupp på omslaget var, visade det sig, marginellt kommersiellt begåvat. Det här var trots allt på den tiden då det fortfarande kunde säljas tidningar. Vi slösade bort en möjlighet. Sin ojämnhet till trots är den medföljande CD:n något vassare, understrykt inte minst av Beachwood Sparks bedårande Sade-cover och Princess Superstars föga barnvänliga »Bad Babysitter«.

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 1 - 10 av 2960
egenbanner_sonic70.jpg
egenbanner_sonic69.jpg
annons:
Banner
annons:
annons:
Banner
annons:
annons:
annons:
annons:
Banner