©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Tio videor just nu: Future, Future Islands med flera
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 7 mars 2017, 19:04
TIPS
Courtney Marie Andrews: Put the Fire Out

Läs mer...
Symbol för den töntiga hiphopen
Av Fredrik Thorén   
Lördag 4 mars 2017, 10:31
ÅSIKT

drake.jpgHur får man respekt? Inom rap har det handlat om att vara autentisk. Bakgrund, självbild, attityd, det har varit viktiga komponenter. Men inom rappen, som med allt annat, urholkas gamla normer och ersätts med nya.

   Drake är symbolen för den töntiga nya hiphopen.

I övergången är världen smått förvirrad. Mest förvirrad var nyligen amerikanska Grammys, som lät Drakes »Hotline Bling« - en soulsampling och poplåt - vinna i kategorin rap. Vad lägger vi för värden i hiphop i dag?

När Drake började släppa musik i slutet av nollnolltalet var det en naturlig fortsättning på Kanye Wests transformering av hiphopen till raplösa beats, trummaskin, autotune. Nittiotalsytan var på dekis, de gamla hjältarna blev konservativa, Nas hade släppt albumet »Hip Hop is Dead« några år tidigare, Jay Z skulle gå i pension.

Läs mer...
Nya recensioner: Stormzy, Martin Hederos med flera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 3 mars 2017, 08:32
ÅSIKT

sajtbildvecka92017.pngVi går in på den sista veckan av Sonic #90-produktion och har hyfsat fullt upp. Detta innebär bland annat att Grandaddy-återkomsten får betas av nästa vecka. Kanske även, om vi är på humör, den där Ed Sheeran-skivan. I dag ger vi följande lilla mix:

 

Rhiannon Giddens: Freedom Highway

Pretentiöst och rysligt begåvat, tycker Pierre Hellqvist om den här amerikanska musiktraditionen-utforskaren. 

 

Martin Hederos: Piano Solos

Lite mer friktion, menar Anders Dahlbom, och den forne Soundtrack of Our Lives-medlemmen är något stort på spåren.

 

Sleaford Mods: English Tapas

Fredrik Thorén lyssnar på det bästa botemedlet mot alltings meningslöshet.

 

Stormzy: Gang Signs & Prayer

Skyhöga förväntningar. Men enligt Johan Apel Röstlund har grimehjälten från Croydon inga som helst problem med att infria dem.

 

Tidigare recensioner här.

Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 25 februari 2017, 14:46
TIPS

sonicspellistan170225.pngSONIC-SPELLISTAN 2017-02-25

Julia Lucille: Eternally

Holly Macve: Heartbreak Blues

Karen Elson: Call Your Name

Aurelia Dey: Ingen vet

Bargou 08: Chech al khater

Visible Cloaks ft Miyako Koda: Valve

Hurray For The Riff Raff: The Navigator

ShitKid: Sugar Town

Läs mer...
Kärlek, uppror & integritet
Av Mattias Dahlström   
Fredag 24 februari 2017, 10:07
TIPS

pimmefotoooms.jpgNu är det klart: Thåström beger sig i höst ut på en stor turné, med start i Lisebergshallen i Göteborg den 11 oktober. Ny singel är att vänta under våren och i höst släpps ett huvudsakligen Berlin-inspelat album.

   Detta fick oss att i en hast ta fram vår Thåströms bästa låtar-special från Sonic #61, 2012, gjord i samband med att han var aktuell med skivan »Beväpna dig med vingar«. En mängd artister, musiker, journalister och andra var med och röstade, och Mattias Dahlström såg till att plocka dem på citat. Inspirerande långläsning om Sveriges mest självklara rockstjärna. (foto: Amanda Ooms)

 

Vill man förståvarför Sonic ägnar såhär mycket utrymme i tidningen till Thåström ska man börja med att titta i informationen invid varje låt påden här listan. Det kan tyckas vara om inte överflödig såi alla fall inte helt nödvändig information, men det är någonstans mellan alla de där bulliga skiljetecknen man hittar storheten hos Sveriges främsta rockartist.

Bland alla gruppnamn, årtal och albumtitlar finns nämligen inget större mönster, inga särskilt genomgående drag. Vissa album och perioder har kanske större representation än andra, men allt finns representerat: från Ebba Gröns debutsingel till låtar från hans förra album, från Imperiets svulstighet till det totalt avskalade soundet pådelar av »Kärlek är för dom«, från Peace Love And Pitbulls skräniga industrirock till akustiska lägereldsballader, från ung frustration och ilska till vuxen förståelse och insikt. Samt allt däremellan.

Läs mer...
Nya recensioner: Alison Krauss, Thundercat med flera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 24 februari 2017, 06:55
ÅSIKT

sajtbildvecka82017.pngFredag innebär recensioner även om det så råkar vara februari, världskaos och inte minst allmänt tidsskrymmande deadlineperiod. Jobbet måste göras och den här veckan ser jobbet ut så här:

 

Alison Krauss: Windy City

Klassisk country där allting låter fantastiskt. Tony Ernst imponeras.

 

Thundercat: Drunk

Jenny Sörby kommer på sig själv med att le fånigt.

 

Freddie Wadling: Live 2016 - Slagthuset Malmö 8 april

Sista konserten. Musik som andas lika mycket lätthet som tyngd, skriver PM Jönsson.

 

Tidigare recensioner här.

Tio videor just nu: Lana Del Rey, Sturgill Simpson med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 20 februari 2017, 20:01
TIPS
Laura Marling: Next Time

Läs mer...
Sonic Sessions: Nikki Lane, intervjun
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 17 februari 2017, 18:27
SONIC SESSIONS

»En omtumlande, rolig, vacker, sorgsen, kaxig, upplyftande livsresa innehållandes artistens hittills mest distinkta låtskrivande«.

Det skriver Pierre Hellqvist i dagens Sonic-recension av »Highway Queen«, Nikki Lanes tredje album. Han delar ut betygssiffra 9.
   Vår tredje Sonic Sessions-film med Nikki Lane är en renodlad intervju där hon för Klas Ekman bland annat förklarar varför hon valde att göra om skivan hon först hade spelat in med Jonathan Wilson, hur hon hamnade i Nashville och varför »Highway Queen« - lätt - är värd tvåhundra svenska kronor.

Och missa nu inte »You Can’t Talk to Me Like That« och »Big Mouth«, de båda låtar vi spelade in med henne.

 

Nya recensioner: Jens Lekman, Nikki Lane med flera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 17 februari 2017, 11:09
ÅSIKT

sajtbildvecka72017.pngVi manglar vidare med nästa nummer men kunde inte gärna låta bli att avge synpunkter på några av veckans albumsläpp.

 

Ryan Adams: Prisoner

Henrik Svensson hör om en artist som fortsätter vägra att spela med i alla förväntningar.

 

Johnossi: Blood Jungle

Just när arenahousevågen är på väg att svepas bort kommer Johnossi med sin egen lite rockigare variant. Johan Apel Röstlund övertygas väl inte direkt.

 

Nikki Lane: Highway Queen

En omtumlande, rolig, vacker, sorgsen, kaxig, upplyftande livsresa. Inför Nikki Lane faller Pierre Hellqvist ner på knä av vördnad.

 

Jens Lekman: Life Will See You Now

Fredrik Thorén konstaterar att Jens Lekman skriver sina bästa och finaste sånger på tio år.

 

Strand of Oaks: Hard Love

Hög tid för Tim Showalter att välja väg, anser Klara Grape.

 

Tidigare recensioner här.

Johnossi utanför boxen
Av Anders Dahlbom   
Torsdag 16 februari 2017, 16:32
INTERVJU

JOHNOSSI2017.jpg .jpgFredag den här veckan innebär släppdag för det femte albumet från Johnossi. Till Sonic #89, sista numret i fjol, gav duon Anders Dahlbom en liten försmak på skivan ifråga och kom då bland annat att vidröra såväl Håkan Hellström som Jocke Berg. Nu när »Blood Jungle« (alltjämt obetitlat när texten nedan skrevs, för den som händelsevis undrar) är på väg ut känns det väl lämpligt att här på sajten dela med oss av artikeln ifråga.

 

2017 är redan inrutat för Johnossi. Rockduon har en full kalender framför sig med turnéer, resor och pressåtaganden. Anledningen är Johnossis ännu obetitlade femte album som släpps i februari. En platta producerad av Tobias »Astma« Jimson och Michel »Rocwell« Flygare, som annars ingår i Nonono och som aldrig jobbat med ett rockband tidigare (bland deras klienter märks Petter, Ison & Fille och Beatrice Eli).

   - Den vanliga rockvärlden är vi bekväma med, den är väldigt friktionsfri, säger Johnossis trummis Oskar »Ossi« Bonde. Såvi ville inte det. Vi ville ha en utmaning.

Det har ni sagt inför varje skivsläpp.

- Det är sant, inför varje skiva har vi en tanke att göra saker påolika sätt, säger Ossi. Det kan vara hur vi spelar in eller hur lång tid vi tar påoss. Den här gången tänkte vi utanför boxen med producent och produktion.

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 11 - 20 av 3384
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner