©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

En oslipad diamant i Majorna
Av Pierre Hellqvist   
Måndag 30 januari 2017, 16:26
INTERVJU

slowgold_0419NY.jpgPå fredag släpps det fjärde albumet från Slowgold. Frontfigur där är smått otroliga gitarr-och röstresursen Amanda Werne, som Pierre Hellqvist (foto: Eva Edsjö) gjorde en omslagsstory på till Sonic #87 i fjol då Slowgold befann sig mitt i arbetet med den skiva som har fått titeln »Drömmar« (recenseras här senare i veckan!). Helt enkelt läge att rulla ut den texten här på sajten.

 

»Alla känslor jag aldrig fått känna får jag känna här«

 

- Det är alltid en önskedröm att lära känna sig själv. Men jag skulle nog vilja säga att jag har lärt känna mig själv bättre och vuxit upp med det jag gör. Det är något ständigt pågående. Och ett väldigt skönt sätt att handskas med sitt liv. För mig har det aldrig riktigt funnits något annat alternativ.

- Musiken gör så att jag känner mig lite mer verklig. Eller, det är som att jag hittar på min egen verklighet.

Läs mer...
Konsten att få feeling
Av Pierre Hellqvist   
Söndag 29 januari 2017, 00:00
INTERVJU

rundabordannikaalinadante.jpgAnnika Norlin ger ut ett nytt Säkert!-album nästa vecka, hur mycket har vi inte längtat efter det? Vilket fick oss att rota reda på låtskriverisamtalet som Pierre Hellqvist hade med Alina Devecerski, Dante Kinnunen och just Annika Norlin i Sonic #76, september 2014. Ett samtal om drivkrafter, ansvar och det snåriga med midtempolåtar (foto: Lina Haskel).

 

ANNIKA NORLIN

Före detta journalist som gör skivor på svenska som Säkert och på engelska som Hello Saferide. Under sistnämnda alias är hon aktuell med albumet »The Fox, the Hunter and Hello Saferide«. Just samlat sin poplyrik i boken »Texter«. Skivdebuterade 2005. Flerfaldig Grammis-vinnare, bland annat som Årets textförfattare. Gör pop. Bor i Umeå.

 

DANTE KINNUNEN

Producent och artist under namnet Dante. Började göra sig ett namn som trummis i The Concretes och solo 2011 med Clarence Carter-covern »Next to You«. Är son till vissångaren Toni Holgersson. Arbetat med Naomi Pilgrim och kommande Titiyo-skivan. Ger i oktober ut debutalbumet »True Emotion«. Gör pop med modern r’n’b- touch. Bor i Årsta.

 

ALINA DEVECERSKI

Slog 2012 igenom med hitsingeln »Flytta på dej« som sålde fem gånger platina i Sverige. Har sedan dess turnerat hårt, i somras uppträdde hon bland annat på de båda Kentfest-tillställningarna i Göteborg och Stockholm. Har precis släppt minialbumet »Gnista + gas«. Gör elektronisk pop med punkattityd. Bor i Solna.

 

På baksidan av ett gammalt hus i Långbro, strax söder om Stockholm, sitter tre olika men inte helt väsensskilda artister samlade vid ett bord. Annika Norlin, Alina Devecerski och Dante Kinnunen befinner sig i olika skeden av sina respektive karriärer men är alla skivaktuella, begåvade, har bra saker att säga - inte minst om låtskrivande, själva anledningen till att vi denna soliga augustiförmiddag fört dem samman. Två av dem har skrivit låtar så länge de minns, en började ganska nyligen. Två av dem skriver inte sällan låtar med andra, en undrar hur just det egentligen går till. Alla tre brinner för popmusik.

Vilken är den största missuppfattningen om låtskrivande?

Alina Devecerski: Att det är så jävla kul...

Läs mer...
Kung av misär
Av Tony Ernst   
Lördag 28 januari 2017, 08:17
INTERVJU

markeitzel2014.jpgHan får Morrissey att framstå som en glad spelevink. Men bakom allt självförakt döljer sig en av vår tids största låtskrivare och textförfattare. När Mark Eitzel nu är aktuell med inspirerade albumet »Hey Mr Ferryman« - recenserat här! - känns det väl lägligt att återge Tony Ernsts personliga och synnerligen läsvärda intervju från Sonic #72/2014.


- Vet du vad jag grät till i dag, frågar Mark mig plötsligt.

Nej, snälla berätta! 

- »Ob-La-Di, Ob-La-Da« av The Beatles. Plötsligt förstod jag vad den handlade om. Jag har aldrig varit kär på det sätt som jag är i dag. Det är som att jag plötsligt tillhör den mänskliga rasen igen, efter femtio års utanförskap.

Ja, Mark Eitzel, den gamle självskärarpoeten, är kär. Det låter kanske osannolikt, men är icke desto mindre sant. Objektet för hans kärlek är en något yngre man som producerar dokusåpor i Los Angeles. De har varit ett par i några år och grunnar nu på om de ska flytta samman. Mark är lyckligare än någonsin.

- Tills han vaknar upp och ser vem jag egentligen är, ja.

Läs mer...
Nya recensioner: Kehlani, Japandroids med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 27 januari 2017, 10:29
ÅSIKT

sajtbildvecka42017NY.pngTempot trissas upp. Nästa vecka, som vi hyggligt logiskt återkommer till just nästa vecka, har vi nya album med bland andra Säkert, Magnus Carlson, Slowgold, The Tarantula Waltz och Sampha att vänta. Men än så länge råder vecka 4 och den är inte heller fy skam, även om vi inte hann få med Migos som vi i stället tar... nästa vecka.

 

Mark Eitzel: Hey Mr Ferryman

»Hey Mr Ferryman« sveper in som en frisk Bay Area-bris i Eitzel-diskografin. Pierre Hellqvist berörs och gör tummen upp.

 

Japandroids: Near to the Wild Heart of Life

Haft för mycket tid att tänka? Pierre Hellqvist tycker det finns tecken på det.

 

Kehlani: SweetSexySavage

R'n'b-stjärnskottet från Oakland har tvivelsutan talangen. Men hon borde också ha en redaktör, anser Jenny Sörby.

 

Whitney Rose: South Texas Suite

Pierre Hellqvist hör ett minialbum som får honom att vilja höra mer, bums.

 

Tidigare recensioner här.

Tio videor just nu: Angel Olsen, Father John Misty med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 26 januari 2017, 09:01
TIPS

Jade Jackson: Motorcycle

 

Läs mer...
Glädje efter sorg
Av Özgur Kurtoglu   
Onsdag 25 januari 2017, 20:43
INTERVJU

Kehlani2015.jpg»SweetSexySavage« är titeln på den skiva som Kehlani släpper på fredag (recenseras här då). Tjugoettåringens debutalbum har varit föremål för visst surr en längre tid, efter ett par mixtaper, en radda singlar och traumatiska händelser i privatlivet (däribland omskrivet självmordsförsök i fjol). Till Sonic #85, november 2015, pratade Özgür Kurtoğlu med r'n'b-stjärnskottet från Oakland och vi tyckte att det kunde passa att dela med oss av den texten nu - särskilt som hon dessutom uppträder på Nalen i Stockholm den 11 mars.

 

- Hela mitt liv drivs av musik. Hos min moster var det aldrig så att musik inte spelades, det var aldrig tyst. Jag har sjungit i hela mitt liv, springandes runt i huset. Allt jag vet om att älska sig själv, om förlåtelse, om acceptans, även om kärlek, har jag lärt mig från musiken. Jag insåg att det gick hand i hand med min mentalitet och min själ, att jag kan ta det jag tänker och det jag vill inspirera folk med och förmedla det genom musik.

Någonstans i Philadelphia pratar Kehlani av sig med telefonen vid örat. Hon ägnar annars den första veckan av november åt det hon gör mer än någonting annat: jobbar, skriver, skapar och sjunger i en inspelningsstudio.

Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 24 januari 2017, 21:06
TIPS

sonicspellista170124.pngNågonstans nalkas våren. Det vräker in intressanta grejer nu. I dag nytt med bland andra Father John Misty, Ray Davies (kompad av The Jayhawks!), Syd och Real Estate. Så, vad kan vi göra förutom att samla ihop somligt av allt det bästa i en behändig Sonic-spellista. Sätt den på piedestal eller sätt den på shuffle, alldeles oavsett lär den ge en viss överblick på det aldrig sinande flödet. (Förra spellistan, för den som händelsevis dras med viss separationsångest, finns här.)

 

SONIC-SPELLISTAN 2017-01-24

Nikki Lane: Jackpot

Slowgold: Väntar

Ray Davies: Poetry

Father John Misty: Pure Comedy

Real Estate: Darling

Syd: Body

SZA: Drew Barrymore

Kehlani: Do U Dirty

Läs mer...
Allt eller inget
Av Pierre Hellqvist   
Måndag 23 januari 2017, 11:26
INTERVJU

japandroids2.jpgPå fredag släpps »Near to the Wild Heart of Life«, det tredje albumet med Japandroids (recenseras här senare i veckan). I Sonic #64, inför Vancouver-duons spelningar i Sverige hösten 2012, pratade Pierre Hellqvist med sångaren Brian King om vikten av att aldrig ge upp, bandet som livsstil och The Dream Syndicate.

 

Japandroids genombrott känns föga tidstypiskt.

I en tid när näthaussade band inte sällan precis har bildats, aldrig har spelat live, i bästa fall har två låtar att tala om och i regel känns som gjorda för att bli just näthaussade och näthaussade only gick det tvåhövdade kanadensiska kraftpaketet den där långa vägen som fortfarande finns men allt färre vill befatta sig med.

Läs mer...
Nya recensioner: Peter Morén, Jennie Abrahamson med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 20 januari 2017, 07:33
ÅSIKT

sajtbildvecka3.pngVi håller till vardags på att försöka få bukt med vårt första nummer för i år men smet förstås, fredag som det är, emellan med en finfin laddning skivor och recensioner.

 

Jennie Abrahamson: Reverseries
Självständig, mogen, en skiva vi verkligen behöver just nu. Jenny Sörby delar ut högsta betyg till det femte albumet från Jennie Abrahamson.

Courtney Marie Andrews: Honest Life
Pierre Hellqvist lyssnar på ett americanalöfte som ännu inte riktigt är framme.

Bash & Pop: Anything Could Happen
Det finns väldigt mycket att må bra av, ännu mer du vill skruva upp volymen till oanständighet med. Pierre Hellqvist blir fäst vid Tommy Stinsons återupplivade Bash & Pop.

Michael Chapman: 50
Brittisk gitarrguru firar femtio år som artist genom att bejaka det amerikanska. PM Jönsson hör ett både avslappnat och skarpt sound.

Peter Morén: 40
Trivsam mitt i livet-pop, enligt Johan Apel Röstlund.

Tidigare recensioner här.

Hypnotiserande mysterium
Av Peter Morén   
Onsdag 18 januari 2017, 14:43
TIPS

WilliamO.jpgI dag nåddes vi av det dystra beskedet att William Onyeabor har lämnat oss. Den mytomspunne, kultförklarade, oefterhärmlige funk möter psykedelia-mannen från Nigeria blev sjuttio år. I Sonic #70 hösten 2013 recenserades den Luaka Bop-utgivna samlingen »World Psychedelic Classics vol 5: Who is William Onyeabor?« av ingen mindre än (just nu skivaktuelle!) Peter Morén, som delade ut betyget 9 och skrev följande:

 

En natt i Budapest tidigare i år hamnade jag vid samma bardisk som Damon Albarn; renässansmänniska, operakompositör, afrikavän, gorilla, Bobby Womack-producent och inte minst gammal idol i vad som så här i efterhand väl får ses som nittiotalets viktigaste och mest tongivande brittiska band.

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 31 - 40 av 3384
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner