©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Titta på Townes
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 17:48
TIPS

Townes Van Zandt-dokumentären »Be Here to Love Me« släpps på DVD i dagarna. Men den som inte kan hålla sig kikar förslagsvis in här för att titta på trailern.

Juste
Av Johan Jacobsson   
Torsdag 9 mars 2006, 17:15
TIPS

Att Alex Greenwald (Phantom Planet) och Mark Ronson tillsammans gjort funkig och utsökt Meters-soul av Radioheads »Just« är väl kanske ingen direkt nyhet... men har ni sett videon? Om inte så finns den att kika på här. Gatukonst och humor i en fantastiskt skön blandning. Helgen kom tidigt den här veckan.

»Six Feet Under« med Jon Auer
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 14:32
TIPS

Det är en låt alltså, inte något som har med TV-serien att göra. Låten, som är en riktigt fin sak, är ett smakprov från det kommande – länge omtalade – albumet »Songs From the Year of Our Demise« (släpps 2 maj av Pattern 25). Ni lyssnar genom att klicka här.

Vad Pete och Dot gör
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 12:40
TIPS

Dear old Peter Doherty har alltid intimt, effektivt och ibland provokativt (i alla fall för bandkollegor och skivbolagschefer) använt nätet som medel att kommunicera direkt med sina fans. Även hans gamla l-u-v och, till och från, låtskrivarpartner Dot Allison klickar med jämna mellanrum in på Babyshambles-sajten för att dela med sig av sin senaste poesi. Texter och skisser som också i regel återfinns på hennes eget Chemical Sister-forum.

Ett slags jubileum
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 12:13
ÅSIKT

Är det bara jag som tänkt på att det i dag är exakt nitton år sedan »The Joshua Tree« med U2 släpptes? 9 mars är för alltid fastetsat i mitt medvetande eftersom jag med tuschpenna klottrade dit datumet ifråga på min fina tapetvägg i pojkrummet. Inte för att det har med saken att göra, men det är i dag också exakt trettio år sedan Ike & Tina Turner gjorde sina sista – av ganska många – pålägg på »River Deep – Mountain High«-singeln.

Salon tipsar om I'm From Barcelona
Av Urban Gyllström   
Torsdag 9 mars 2006, 11:56
TIPS

På tal om band som medverkade på Sonics samlingsskiva tidigt i sina karriärer: Salon.com, det utmärkta amerikanska nätmagasinet som är allt vad DN Kultur borde vara men sällan är, lyfter idag fram I'm From Barcelona som »Dagens nedladdning«.

Som prenumerant på Sonic är det förstås enklare att plocka fram ditt exemplar av »Sonically Speaking vol 25« från i höstas där bandet medverkade med »Treehouse«. Intervju i samma nummer.

 

BBC på SXSW
Av Johan Jacobsson   
Torsdag 9 mars 2006, 11:31
TIPS

I morgon är första dagen av 2006 års South By Southwest. Fram till och med den 19 mars kommer alltså Austin att åter igen vara värd för allsköns och väldigt många konserter, seminarier och filmvisningar. 

   Om du inte kan närvara men ändå är nyfiken på vad som då händer där nere i Texas föreslår jag att du rattar in din webläsare till BBC. När musikdelen av SXSW - som festivalen folkkärt kallas - drar igång nästa onsdag kommer de nämligen att vara på plats. Sändningstider och mer information hittar du här.

Konstverk, my ass
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 10:28
ÅSIKT

Att skivbolagen hellre säljer CD-album än enskilda nedladdade låtar har man kunnat ana är en av huvudorsakerna till att man segar så pass med en rejäl lansering av försäljning av musik på nätet. Varför bara sälja den låt publiken efterfrågar i stället för att, som tidigare, kränga hela album fyllda med trista låtar ingen egentligen vill ha? I dagens New York Times får man det svart på vitt:
  Ingenstans blir skivbolagens högfärdiga attityd mer åskådlig än i Victory Records-bossens motivering sist i artikeln, alltså att det är fel att stycka upp rockalbum för att de är »konstverk«.
  Eeh, han har inte tänkt på att det kanske beror på att det numera är väldigt få rockalbum som uppfyller de kriterierna som musikkonsumenterna hellre laddar hem separata låtar? Eller att musikkonsumenterna faktiskt struntar blankt i om Nickelback eller Bruce Springsteen ser en tematiskt röd tråd från spår 1 till spår 18 på sin skiva när publiken bara vill åt spår 3 för att det är enda låten som är bra? Framför allt verkar han inte minnas vad popmusik – snabbkonsumtionsvaran nummer ett – alltid har handlat om, i alla fall innan goddamn »Sgt Pepper« slog i folk att popmusik inte längre ska bedömas utifrån låtarna i sig utan bara hur de ser ut grupperade tillsammans i den ofta överflödiga klunga som är ett album.

Rörliga bilder på Minken
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 09:42
NYHET

Den 21 mars släpps den första live-DVD:n någonsin med det coolaste pälsdjur som någonsin har lämnat Manhattan vid liv. Vi talar så klart om Willy DeVille. »Live in the Lowlands«, som filmades på Paradiso i Amsterdam i höstas, innehåller tjugoen spår, av vilka vi gärna framhåller »Crow Jane Alley (For Jack)«, »Spanish Stroll« och »Can’t Do Without It«. DVD:n består också av en intervju med mannen som för de allra flesta är bekant som »Minken«.

»Stretch and Bend« först ut
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 9 mars 2006, 09:25
NYHET

Första singel – om man undantar höstens teaser »Play This Loud«/»Sexy« – från Cat5:s första fullängdare blir »Stretch and Bend«, som släpps i april. Den någorlunda vakne noterar därmed att det är samma låt som fanns med på »Sonically Speaking vol 24« i september i fjol. Alltså, prenumerera på Sonic och du har en god chans att få höra framtidens hits ett halvår i förväg. Cat5:s självbetitlade debutalbum ges ut av Service/Universal den 17 maj och innehåller bland annat låttitlar som »Drop the Bomb«, »You Go Girl« och »Battle«.

<< Första sidan < Föregående 331 332 333 334 335 336 337 338 339 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 3301 - 3310 av 3385
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner