©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

The Gossip-tävling!
Av Johan Jacobsson   
Onsdag 8 mars 2006, 15:49
NYHET

Varför inte försöka vinna ett alldeles eget exemplar av The Gossip-tolvan »Standing in the Way of Control«/»Standing in the Way of Control (Le Tigre Remix)«? Klicka här!

De tio bästa låtarna just nu
Av Pierre Hellqvist   
Onsdag 8 mars 2006, 15:40
ÅSIKT

1 Ne-Yo: Get Down Like That (Remix)
- Finaste soulballaden i år. Från »In My Own Words«.

2 Soledad Brothers: Downtown Paranoia Blues
- Johnny Walker har dumpats av sin älskling och vandrar runt på stans gator där ingen människa han möter längre går att lita på. Från »The Hardest Walk«.

3 Joakim Simonsson: Tillägnad
- Ömhet i form av pianojazz. Från »When We Still Believed in Magic«.

4 Gnarls Barkley: Untitled 2
- Några spår från det omhuldade samarbetet mellan Cee-Lo och Danger Mouse har läckt, och den här skumma låten med latinogitarrer, känslostark sång och start/stopp-trummor etsar sig fast på ett tämligen trivsamt sätt. Albumet med Gnarls Barkley, betitlat »St. Elsewhere«, släpps i början av maj.

 

Läs mer...
iDEALfestivalen
Av Johan Jacobsson   
Onsdag 8 mars 2006, 13:14
ÅSIKT

Nu på fredag slår den makalösa iDEALfestivalen upp sina portar för allmänheten, tiden för välkomnandet är 19.00 och platsen är Nefertiti, Göteborg. Efter detta väntar uppträdanden i dagarna tre, bland annat kommer akter som sunnO))), Pita, Mats Gustafsson, Wolf Eyes, Gregg Kowalsky, Viktor Sjöberg New Jazz Ensemble och Kim Hiorthöy att stå på scen.

Ett drömlikt artistuppbåd, om man säger så. 

Eller: Tanken med den här texten var att jag skulle ge exempel på spelningar ni tänkta besökare inte får missa, men jag insåg efter ett tag att jag lika gärna kunde kopiera programmet rakt av.

Dock, måste jag nämna ett namn som är aningen mer intressant än de andras så är det William Basinskis. Denna texasson äntrar Atalantes tiljor på söndag, klockan 21.00. Var där om ni kan. Och som uppvärmning inför detta, ta del av hans »Disintegration loop 1.1« en gång till.

Tunga nya bokningar till Emmaboda
Av Håkan Steen   
Onsdag 8 mars 2006, 12:40
NYHET

Man blir nog tvungen att åka till Emmabodafestivalen i år också. Nu är nämligen  programmet till festivalen i Rasslebygd 10-12 augusti plötsligt fullt av Sonic-favoriter. I dag blev det klart med den älskvärda brittiska softpop-combon The Magic Numbers, de blytunga kanadensarna i Black Mountain, Erlend Øyes nya Berlin-baserade projekt The Whitest Boy Alive - som ni kunde läsa en hel del om i Sonic #26 - samt Hello Saferide, som inte behöver någon presentation längre.

Sedan tidigare är ju Tralala, Taxi Taxi och I’m From Barcelona klara.

Fler nya namn som släppts i dag är Euros Childs från Gorkys Zygotic Mynci, Svenska Akademien, Deltahead, Pascal, Montys Loco, Sibiria, Hets (se nedan), Strip Squad och I Love You Baby.

Dessutom blir det i år även en förfest, med separat biljett. Onsdagen den 9 augusti smygstartar festivalen i baren med bland andra Slagsmålsklubben och Vapnet på scen.

Hets mot Lundell
Av Pierre Hellqvist   
Onsdag 8 mars 2006, 12:35
ÅSIKT

Bästa låten på Hets-plattan – med folk från bland andra Laakso och Fireside – heter »Ulf«.
  I texten försöker man ta reda på vad som är så speciellt med Ulf Lundell. Och varför han trots all framgång är så bitter.
  Det är väldigt roligt.
  Speciellt slutpartiet där man i jakten på sanningen går på seminarium med Janne Bark: »Han är stor, manlig o stark o spelar rockgitarr med Ulf Lundell. Han berättade om STIM, hur man får brudar o sprit och om hur det är att vara på turné.«

Påven poddar
Av Pierre Hellqvist   
Onsdag 8 mars 2006, 11:49
NYHET

Till och med Påven har nått längre än vad jag har gjort (jag har precis börjat bli vän med min walkman) – han har blivit med Ipod Nano. Det meddelar Catholic News Service.

Kopieringsskydd á la Matmos
Av Johan Jacobsson   
Onsdag 8 mars 2006, 11:34
ÅSIKT

De konceptuella samplingsmästarna Matmos är på gång med en ny skiva, satt releasedatum är den 9 maj och bolagen som ger ut härligheten är Matador/Playground. Plattan lär få namnet »The Rose Has Teeth in the Mouth of a Beast« och promotionexemplar har börjat skickas ut, promotionexemplar försedda med det mest sofistikerade antipiratskydd jag sett.

Ta en titt själv! 

 
Bonuslänkar: Brainwashed bjuder här på en fyrtio minuter lång video (QuickTime) i vilken Matmos bland annat pratar om »The Rose Has...«. På Matadors hemsida kan ni ladda ner en mp3:a betitlad »Roses and Teeth for Ludwig Wittgenstein«, ett smakprov från det kommande albumet. 

Taxi, Taxi värmer upp åt Jenny Wilson
Av Pierre Hellqvist   
Onsdag 8 mars 2006, 10:31
NYHET

I Sonic nummer tjugosex presenterade vi Taxi, Taxi som ett av hoppen att hålla ögonen på under 2006. Nu är det klart att enäggstvillingarna från Enskede – Miriam och Johanna Eriksson Berhan – ska agera förband vid Jenny Wilsons vårturné (Jenny som enligt Sonics skribenter gjorde 2005 års femte bästa album med »Love and Youth«).

  Datumen som gäller är 16 mars på Storan i Göteborg, 17 mars på KB i Malmö, 24 mars på Katalin i Uppsala, 28 mars på Nalen i Stockholm och 31 mars på Slottslängorna i Sölvesborg.

  Biljettinformation finns här.

 

Penn och Oldham till Sverige
Av Pierre Hellqvist   
Onsdag 8 mars 2006, 08:23
NYHET

Sonics allra första nummer ägnade tio Lennart Persson-passionerade sidor åt låtskrivarlegendaren Dan Penn. Nu kommer kepsgubben som står bakom soul-, pop- och countryklassiker som »Do Right Woman« (Aretha Franklin)«, »Dark End of the Street« (James Carr), »Cry Like a Baby« (The Box Tops), »A Woman Left Lonely« (Charlie Rich), »Let’s Do It Over« (Joe Simon), »It Tears Me Up« (Percy Sledge), »Rainbow Road« (Bill Brandon), etc, till Sverige. Den 25 maj spelar Penn och ständige partnern Spooner OldhamKB i Malmö och den 26 maj på Nalen i Stockholm.

  Blir det bara hälften så fint som det var senast duon var här – Södra Teatern i Stockholm den 17 december 1999 räknas till en av de varmaste vinterkvällarna i mannaminne – har vi en högtidsstund att vänta.

Madlib gräver upp Archie Bell
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 7 mars 2006, 16:18
TIPS

madlib_bw.jpgUndrar ni vad det är för en sympatisk gammal soulbit som samplas i början av »The Comeup« på nya Madlib-plattan »The Beat Konducta Vol. 1-2: Movie Scenes«? Då kan härmed meddelas att det är den finfina låten »Green Power« med Archie Bell & The Drells, som jämt förtjänar att lyftas fram i ungefär vartenda andetag. Ni hittar originalet i dess helhet på den exemplariska CD-utgåva från i fjol som förutom albumet »There’s Gonna Be a Showdown« också ger lyssnaren ett generöst myller av bonusspår.

<< Första sidan < Föregående 331 332 333 334 335 336 337 338 339 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 3311 - 3320 av 3385
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner