©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Liars-intervjuer, någon?
Av Johan Jacobsson   
Tisdag 28 februari 2006, 15:04
TIPS

Numera berlinbaserade Liars släppte nyligen CD:n »Drum's Not Dead«, ett faktum som inte passerat helt spårlöst förbi. Ett snabbt slängt getöga på några av de större och alternativrockande musiksajternas senaste uppdateringar fastslår ju att de alla är aktuella med Liars-intervjuer, vilket man kan tycka är idéfattigt eller helt suveränt beroende på ens dagsform. Är du ett Liars-fan med tid över kan du i alla fall sysselsätta dig nu.
Fira påsk med Concretes
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 28 februari 2006, 11:25
NYHET

Det sägs att Sonics senaste omslagsstjärnor The Concretes ska ställa till med påskfest på Berns i Stockholm lördagen den 15 april. Mer detaljer – gäster, DJ:s, etc – längre fram.

Soledad Brothers på väg hit
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 28 februari 2006, 08:12
NYHET

Det är inte helt spikat än, men enligt sångaren och klädkatten Johnny Walker lutar det åt att Soledad Brothers dyker upp i Skandinavien i mitten av maj för en radda spelningar (»kanske fem eller sex datum«). Bluesrockarna från Detroit är också aktuella med ett nytt album, »The Hardest Walk«.

Apropå Hot Chip...
Av Johan Jacobsson   
Måndag 27 februari 2006, 21:43
TIPS

My Old Kentucky Blog bjuder bland annat på ett smakprov från Hot Chips  kommande album »The Warning« här.

Soft beröring
Av Pierre Hellqvist   
Måndag 27 februari 2006, 15:04
TIPS

»Svårare än så här behöver popmusik nämligen inte vara.« Så skrev Billy Rimgard om Kalmar-duon Gentle Touch och deras Songs I Wish I Had Written-utgivna debut-EP i Sonic nummer tjugosju. Det är lätt att instämma. Det handlar om soft synthpop som skänker lindring och tröst, som tar om hand, samtidigt som dansgolvet aldrig upphör att blinka och bubbla. Ungefär detsamma kan man förresten säga om den kommande Hot Chip-singeln »Boy From School«.

Komplott och Noiseloop
Av Johan Jacobsson   
Måndag 27 februari 2006, 13:00
TIPS

För att hålla reda på allt som händer inom den experimentella musiken behövs guider, vägledare och påminnare. Två sajter jag regelbundet besöker för att tipsas och inspireras är Komplotts kalendarium och Noiseloop.
   Skånebaserade Komplotts kalendarium är öppet för alla som har ett relevant evenemang, ett skivsläpp eller något annat de vill göra lite reklam för.
   Noiseloop fungerar på samma sätt, men den sidans tyngdpunkt ligger på Storbritannien. Detta innebär förstås att särskilt livesektionen kan vara ganska jobbig läsning för oss som inte åker över till det landet ett par gånger i månaden, men, men.
Random Rules
Av Johan Jacobsson   
Måndag 27 februari 2006, 01:55
TIPS

Ta din iPod, låt den slumpa en spellista, skriv ner de tio första spåren som dyker upp och posta den listan någonstans där dina vänner kan se den. Ett tidsfördriv med visst »lära känna«-värde som utövas med regelbundenhet på ställen som MySpace, LiveJournal och Skunk.
   Och nu har The A.V. Club omvandlat detta tidsfördriv till en artikelserie, framöver kommer de då och då att be artister redogöra för vad deras iPods innehåller.
   Installation nummer ett finns att ta del av här och intervjuade är bland andra David Berman (Silver Jews), Ben Gibbard (Death Cab For Cutie, Postal Service) och Isaac Brock (Modest Mouse).
   Själv har jag ingen iPod, men eftersom jag blev lite sugen på att försöka bad jag mitt iTunes utföra samma procedur. Resultatet:
   Jackie-O Motherfucker: Beautiful September (We Are Going There)    
   Harald Sack Ziegler: Mine Is The Time
   Mayo Thompson: Good Brisk Blues
   Per Svensson: Cosmic Trip Circle
   Jackie-O Motherfucker: Loud and Mighty
   DJ/Rupture (Featuring Collage): Rude Boy Talk
   Supreme Dicks: The Baal Shem
   Lightning Bolt: No Rest for the Obsessed
   The Lappetites: Stop No. 394 Falkirk Street
   Jacob Kirkegaard: Gerd
   En uppräkning full med godsaker, men speciellt avslöjande eller psykoanalytisk var den ju inte. Jaja.

Max Tundra
Av Johan Jacobsson   
Fredag 24 februari 2006, 15:07
TIPS

Nästa lördag, den 4 mars, kommer den suveräna mischmaschelectronicaartisten Max Tundra att uppträda på Digfi:Mix. Mer om detta evenemang lite senare, i detta nu vill jag bara att ni alla beger er till Fluxblog och laddar ner hans version av »So Long, Farewell«. Som Fluxblog skriver: »It's kind of amazing how perfectly this Rodgers & Hammerstein classic from The Sound Of Music suits Max Tundra's distinct aesthetic«. Så sant.
Golden Smog återvänder
Av Pierre Hellqvist   
Torsdag 23 februari 2006, 17:54
NYHET

Golden.jpgDen som anser att Golden Smogs båda album »Down By the Old Mainstream« (1996) och »Weird Tales« (1998) var lika med nittiotalets kanske finaste altcountrypop har länge väntat på en tredje skiva med denna »supergrupp«. En väntan som snart är över. Billboard berättar att etiketten Lost Highway i mitten av juli släpper albumet »Another Fine Day«.

Golden Smog består av Jeff Tweedy från Wilco, Gary Louris och Marc Perlman från Jayhawks, Dan Murphy från Soul Asylum, Kraig Johnson från Run Westy Run och Jody Stephens från Big Star. På nya skivan har de också fått trumhjälp av Linda Pitmon från Steve Wynns band The Miracle 3.

 

<< Första sidan < Föregående 331 332 333 334 335 336 337 338 339 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 3361 - 3370 av 3382
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner