©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Med bromancen som sköld
Av Hateff Mousaviyan   
Måndag 12 december 2016, 11:42
KRÖNIKA

theblaze - virile.pngDe dansar de vilsna själarnas capoeira. Hateff Mousaviyan kan inte slita blicken från en viss video med The Blaze. (Texten ursprungligen publicerad i just utkomna Sonic #89 under vinjetten »Årets musikvideo«.)

 

Det finns en scen i Xavier Dolan-filmen »Mommy« (2014) som jag fortfarande har svårt att skaka av mig. Problembarnet Steve och hans mamma har bjudit över Kyla, den plågade grannkvinnan, på middag. Mitt i småpratet börjar mor och son, helt apropå ingenting, mima ikapp till Céline Dions »On Ne Change Pas«. De gör det med så mycket hjärta att Kyla för en kort sekund glömmer sina talsvårigheter och sjunger med i låten. Ingen är mer lättad än hon.

   Det porlar inom mig när jag tänker tillbaka på denna sekvens.

Läs mer...
Nya recensioner: Dawn Richard, Kacey Musgraves med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 8 december 2016, 23:33
ÅSIKT

sajtbildvecka49.png

Detta hyperintensiva musikår börjar gå ner i varv. Rätt mycket av det som hänt, påverkat och inspirerat oss under 2016 ringar vi in i just utgivna Sonic #89. Köp gärna! 116 välfyllda sidor. Men vi langar likafullt fram en liten laddning recensioner även den här veckan. Ett av veckans släpp, närmare bestämt Neil Young, betade vi visst av redan förra veckan. Det blir så ibland. Och J Cole-plattan tar vi säkerligen oss an nästa vecka.

 

Farsta: Efter kalaset

Punkveteraner gör en helt okej och lite lagom lågmäld rockplatta som, enligt Johan Apel Röstlund, aldrig riktigt tänder till.

 

Kacey Musgraves: A Very Kasey Christmas + Loretta Lynn: White Christmas Blue

Pierre Hellqvist firar countryjul. Men är inte odelat positiv.

 

Dawn Richard: Redemption

Del tre i en förbryllande, fascinerande, fantastisk albumtrilogi. Özgür Kurtoğlu imponeras av en artist som vänder upp och ner på våra förväntningar och definitioner av popmusik.

 

Tidigare recensioner här!  

 

Tio videor just nu: Silvana Imam, The Rolling Stones med flera
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 5 december 2016, 08:37
TIPS

Slowgold: Karusellen


Läs mer...
Kemikalien som får laboratoriet att explodera
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 4 december 2016, 14:29
TIPS

NeilYoungMoose.jpg»He blows it quite often. And his failures are often more impressive and more capable of moving a listener than the successes of many another artist.«

Orden tillhör Greil Marcus och han skrev dem redan 1969. Om vem? Neil Young, så klart. Redan då, ett par soloplattor in i karriären som följde på den korta Buffalo Springfield-tiden och på god väg att skjuta till ett fjärde efternamn till supergruppen Crosby Stills & Nash, sågs Neil Young som en särling men också en ärketalang, någon som vek av från det förväntade, någon som inte var rädd för att drutta på ändan och som alltid prioriterat känsla före perfektionism.

Läs mer...
Nya recensioner: The Rolling Stones, The Weeknd med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 2 december 2016, 10:38
ÅSIKT

sajtbildvecka48.pngSonic #89! Japp, nya numret är ute nu. Du bör läsa det. Du kan dryga ut den läsningen med att kika på våra recensioner nedan.

Algesten: Algesten
Isolation Years-sångaren har tagit tid på sig. Och det märks, i en uteslutande positiv bemärkelse. Anders Dahlbom gillar.

Peter Doherty: Hamburg Demonstrations
Pierre Hellqvist tycker att den gamle rubriksättaren skulle ha vågat skala av ännu mer.

The Rolling Stones: Blue & Lonesome
Precis på gränsen mellan att vara småtrevlig och småtrist, om en ska tro Pierre Hellqvist.

The Weeknd: Starboy
Ett barn av vår tid. Jenny Sörby blir både lite trött och lite imponerad.

Neil Young: Peace Trail
Nja. Det är väl kontentan av Pierre Hellqvists »Peace Trail«-upplevelse.

 

Tidigare recensioner här!


Skribenternas årsbästalistor!
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 30 november 2016, 11:48
TIPS
Du vill veta hur de olika Sonic-pennorna röstade till vår sammanlagda årets bästa album-lista (som finns publicerad i just utkomna Sonic #89)? Du vill ha koll på vem som tycker som du och vem som seriöst borde skärpa sig? Du vill föra anteckningar på vilka som såg till att Skepta-albumet tog sig så högt upp och vilka som helt har ignorerat Iiris Viljanen? Svar finns här.
Tio videor just nu: The xx, Laura Marling med flera
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 29 november 2016, 08:50
TIPS
Nikki Lane: Highway Queen

Läs mer...
Stor skalle och besvärlig trut
Av Patrik Svensson   
Måndag 28 november 2016, 13:02
TIPS

timbuk1.pngtimbuk2.pngJust nu är Jason Diakité aktuell med självbiografiska boken »En droppe midnatt«. I Sonic #21/2005 publicerade vi en lång artikel om artisten vi vanligtvis känner under namnet Timbuktu. I intervjun pratar han med skribenten Patrik Svensson (foto: Peter Westrup) om sina egna tillkortakommanden, svensk proggmusik och huruvida huvudet hunnit krympa sedan senast.

  

Första gången Timbuktu gjorde en stor intervju var i slutet av sommaren 1996.

Det var för Mejeriets egen tidning Monitor i Lund. Undertecknad skrev, Hanna Teleman tog bilderna, och vi satte honom på omslaget, inte så mycket på grund av intervjun utan för att vi tyckte att bildidén var rätt cool.

Timbuktu stod i bar överkropp, jeansen nedhasade så långt att Hilfiger-fillingarna stack upp en hel decimeter, över bröstet var namnet timbuk 2 skrivet med svart fingerfärg. Han var tjugoett år och hade precis släppt sin första singel, »Lifestress«, producerad av Christian Falk och DJ Sleepy.

Han såg väldigt ung ut på det där omslaget, och framför allt rätt kaxig.

Men det var något konstigt med bilden. Huvudet såg groteskt överdimensionerat ut, avståndet mellan öronen tangerade nästan axelbredden, som om skallen inte alls hörde ihop med resten av kroppen, som om någon ondsint fotograf eller redigerare klippt och klistrat och placerat ett alldeles för stort huvud på en alldeles för liten kropp.

Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 25 november 2016, 17:43
TIPS

sonicspellista161125.pngJo men visst. Någon nytta ska vi ju göra. Så vi har rasslat ihop sisådär hundra sköna bitar av det ena och det andra av sådant vi snappat upp på sistone, medan vi jobbat dygnet runt med att färdigställa det - om vi får säga det själva, och det får vi väl åtminstone ett tag till - jättefina nummer som heter Sonic #89 (det når för övrigt prenumeranter nästa vecka. Du som inte prenumererar har i bästa fall en god ursäkt, alldeles oavsett finns annars en möjlighet att ändra sig). På den uppdaterade spellistan märks nytt och inspirerat med alla från Erik Lundin, Emmy The Great och Nikki Lane till Stor (med Seinabo Sey), The Skins och Stevie Parker. Vill du förresten inte helt släppa taget om den förra spellistan, den som publicerades 4 november, finns den här. Ha nu en bra helg. Vi ska hardcorevila.

 

SONIC-SPELLISTAN 20161125

Stevie Parker: Blue
The Skins: Runaway
Cosima: Hymns for Him
Louise Burns: Storms
Peter Morén: Pärleporten
Erik Lundin: Abiat
The Weeknd: Nothing Without You
Laure Briard: Dreams

Läs mer...
Nya recensioner: Tinashe, Dungen med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 25 november 2016, 09:39
ÅSIKT

sajtbildvecka47.pngNya numret är klart. Når prenumeranter nästa vecka! I väntan på det: lite annat (nya The Weeknd återkommer vi till nästa vecka, då det även vankas Stones, Peter Doherty och allt vad det är).

Dungen: Häxan
»Bandet brakar loss och kollapsar, men hela tiden med en gemensam tyngdpunkt.« Josephine Olausson om Dungen i instrumentalt utförande.

Ixtahuele: Call of the Islands
Exotica i göteborgstappning. PM Jönsson imponeras.

Tinashe: Nightride
Ett släpp som visar såväl Tinashes styrkor som svagheter, enligt Fredrik Thorén.

Zacke: Fattigkussen
Johan Apel Röstlund lyssnar på ett av årets starkaste svenska hiphopalbum.

<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 61 - 70 av 3384
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner