©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Den tunna gränsen mellan ideal och kommers
Av Isabel Nellde   
Onsdag 23 november 2016, 14:49
TIPS

tinashe.png

Stjärnämnet Tinashe är äntligen här med sitt nya, länge framemotsedda album »Nightride« (som lär följas upp av syskonskivan »Joyride« nästa år). Du som gillar atmosfärisk, visionär r'n'b har därmed en del att bita i. Inte minst ger det oss anledning att återge Isabel Nelldes samtal med Tinashe som vi publicerade i Sonic #81 i maj 2015, där LA-begåvningen bland annat delar med sig av sina favoritalbum.

 

Tjugotvååriga Tinashe slog igenom med en av 2014 allra bästa r’n’b-sånger, den DJ Mustard-producerade »2 On«. Låten gästades av Schoolboy Q och lyckades frambringa något som påminde om r’n’b så som den brukade låta runt millennieskiftet då den dominerade topplistorna, samtidigt som DJ Mustards omisskännliga sound gav låten en modern, nästan beroendeframkallande inramning.

Men redan innan genombrottet med »2 On« hade Tinashe hunnit med en hel del. Hon har varit barnskådis, en av medlemmarna i ett konstruerat tjejband som varit förband åt Justin Bieber, spelat mot Charlie Sheen i 2 1⁄2 män och släppt tre uppmärksammade mixtapes som hon skrev, producerade och spelade in 2012-2013 på flickrummet hemma hos föräldrarna (där hon för övrigt fortfarande bor kvar). I oktober förra året släpptes albumdebuten »Aquarius«, som av Sonics skribenter utsågs till ett av 2014 års bästa, och album nummer två ryktas vara så gott som färdiginspelat.

Läs mer...
Hårt jobb lönar sig
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 22 november 2016, 15:11
TIPS

hindsphotomiqui.jpgI kväll gör våra senaste omslagsstjärnor Hinds sin första stockholmsspelning (Debaser Medis, för att vara exakt). Det kommer givetvis bli hur bra och festligt som helst. Vilket onekligen kan behövas just nu. För den som vill bekanta sig lite mer med heltidsöverlevarna från Madrid rullar vi här på sajten nu ut Pierre Hellqvists Hamburg- och Soltau-gjorda reportage från #88 (foto: Miqui Brightside).

 

- Det känns jämt som att vi är fångna. Vi pratade om det så sent som i förrgår då vi skulle ta en av den dagens tre flighter. Det hände en grej. I väntan på att vår turnémanager skulle dyka upp på flygplatsen gick vi och skulle köpa varsin flaska te...

Dagen efter deras spelning på Dockville-festivalen sitter en nyduschad Carlotta Cosials med kaffe och morgoncigarett utanför ett motorvägsnära hotell i Hamburg. Hon börjar prata lugnt och milt, för att gradvis vrida upp tempot - och tonfallet.

- ... och jag kunde inte tro mina ögon då jag såg att flaskan kostade 2,50 Euro styck! Te som ju typ är det billigaste som finns! Men eftrsom vi nu verkligen ville ha te var det bara att köpa skiten.

- Så då, i förrgår, tänkte jag först: »Hmm. Betyder det här att vi har börjat bli snobbiga?« Men sedan insåg jag att det beteendet, alltså att köpa svindyrt te, nog bara är vårt enkla lilla sätt att göra uppror på. Hur våra liv ska se ut det närmaste halvåret eller året är inrutat vecka för vecka, dag för dag, timme för timme.

[konstpaus]

- Om det så är den enda lilla frihet jag har ska jag utan att behöva få dåligt samvete kunna lägga mina pengar på en jävla flaska te.

Läs mer...
Se Hinds på Debaser Medis-tävling!
Av Sonic-redaktionen   
Måndag 21 november 2016, 21:33
TIPS

hinds.jpgSonic #88-omslagsstjärnorna Hinds, som gör världen till en väldigt mycket roligare plats just när den som mest behöver det, spelar sitt allra första stockholmsgig i morgon, tisdag. Japp, vi talar alltså den 22 november och platsen är Debaser Medis. Nästan ännu bättre? Du kan vinna biljetter till dig själv och en vän! Gå in på vår tävlingssida och svara efter bästa förmåga på tävlingsfrågan så finns trots allt chansen om en jävligt kul tisdagkväll när du som mest behöver den.

Nya recensioner: Peter LeMarc, Jonathan Johansson med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 18 november 2016, 09:24
ÅSIKT

sajtbildvecka46.pngHallå, hallå, vi är inte så lite stressade över att i dagarna behöva få klart årets sista nummer, vi kallar det Sonic #89. På något sätt i villervallan hann vi i alla fall få ur oss fyra recensioner. Bara goodies den här veckan. Missa nu inte att lösa prenumeration på vår fina tidskrift. Det är prenumerationerna som får oss att kunna bjuda på det här. Sista numret för året är för övrigt fullsmockat på läsning, tips, ståndpunkter och allehanda boogie. Ses på Hinds-giget på Debaser Medis på tisdag!

 

A Tribe Called Quest: We Got It from Here... Thank You 4 Your Service

Özgür Kurtoğlu konstaterar att hiphopveteranerna ror i land en omöjlig uppgift.


Jonathan Johansson: Love & Devotion

»Han har såväl språket som någonting råare ordlöst, och han tror på sig själv samtidigt som han gett upp.« Tony Ernst gillar Jonathan Johansson.


Miranda Lambert: The Weight of These Wings

En av Nashvilles största stjärnor levererar något i countrysammanhang så oortodoxt som ett dubbelalbum. Finns det täckning för det? Pierre Hellqvist tar reda på fakta.

 

Peter LeMarc: Den tunna tråden

Anders Dahlbom lyssnar på en skiva vars ljudbild befinner sig i skarven mellan Charles Aznavour och Joe Henry.

 

Tidigare recensioner här.

Tio videor just nu: Mø, Drake med flera
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 17 november 2016, 17:51
TIPS

Laure Briard: Dreams

 

 

Läs mer...
Nya recensioner: Alicia Keys, Nisse Hellberg med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 11 november 2016, 08:45
ÅSIKT

sajtbildvecka45.pngRörigt nu. Vi närmar oss slutlämningsvecka på Sonic #89 och överblicken är minimal här på vår taniga redaktion. Dessutom nås vi av det ena dystra beskedet efter det andra. Så: nya Jonathan Johansson återkommer vi till nästa vecka. Detsamma gäller comebackande A Tribe Called Quest. Vi måste trots allt få klar tidningen först. Men i väntan på det i alla fall en handfull så kallade anmälningar.

Common: Black America Again
Özgür Kurtoğlu imponeras av Commons tidsdokument.

Död Mark: Drabbad av sjukdom
Som att se en film utan hopp. Som att se nakna dagboksanteckningar vrålas ut från en mentalklinik. Fredrik Thorén får kämpa för att ta sig igenom det senaste från Yung Lean och Yung Gud.

Nisse Hellberg: Vägen västerut
Nisse goes country. Och låter av bara farten, om vi ska tro Pierre Hellqvist, varmare och ledigare än någonsin.

Alicia Keys: Here
Där Pierre Hellqvist hittar en god utgångspunkt för Alicia Keys nästa skiva, hennes egen motsvarighet till Arethas »Spirit in the Dark«...

Emeli Sandé: Long Live the Angels
Nicola Pryke ser en superstjärna födas.

 

Tio videor: Peter LeMarc, El Perro Del Mar
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 8 november 2016, 08:42
TIPS

Dungen: Achmed flyger


Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 4 november 2016, 20:06
TIPS

sonicspellista161104.pngSedan senast har vi rensat ut rejält och fyllt på med massa nytt. Du torde med denna spellista ha lyssning så du åtminstone överlever helgen. (Förra spellistan finns för övrigt här, för den som gillar att leka arkivarie.)


SONIC-SPELLISTAN 20161104

Slowgold: Karusellen
Hinds: Holograma
Oktoberklubben: Everyday
Norma: Lies
Foxygen: Follow the Leader
Sonny: Skymning (brända dagar)
Laser & Bas: Spela Shoreline
Frida Hyvönen: Sjön

Läs mer...
Nya recensioner: Frida Hyvönen, Jim James med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 4 november 2016, 10:30
ÅSIKT

sajtbildvecka44.pngTung skivvecka mitt i ruschen med Sonic #89. Vi hoppas återkomma nästa vecka med recensioner på exempelvis Alicia Keys, Common och Hope Sandoval. Den här veckan kör vi hur som helst följande laddning:

 

Shirley Collins: Lodestar

PM Jönsson finner sig fortfarande förtrollad av comebackande folkveteran.

 

Thomas E Frank: Tre månader

PM Jönsson tar del av en icke oäven soloutflykt från Den Stora Vilan-gitarrist.

 

Frida Hyvönen: Kvinnor och barn

Till en början känner Sara Berg viss skepsis gentemot Frida Hyvönens svenskspråkiga ansats, men blir undan för undan alltmer övertygad.

 

Jim James: Eternally Even

En i grunden angelägen skiva upplever Pierre Hellqvist egendomligt oangelägen.

 

Lambchop: FLOTUS

Där Kurt gör en Kanye. Jens Karlsson gillar.

John Prine! John Prine! John Prine! Sa vi John Prine?
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 3 november 2016, 21:09
TIPS

prine.jpgUndrar du över de ståtliga fyrverkerier som lyser upp Söder i afton står förklaringen att finna i våldsamt firande på det Kocksgatan-belägna Sonic-högkvarteret. Anledningen stavas nu varken upplagerekord eller oväntade jättedonationer till oss (även om båda vore synnerligen välförtjänta, right?), utan det handlar så klart om nyheten - så efterlängtad - att John Prine, i sällskap med förnämliga Amanda Shires, kommer till Sverige i vår (17 april, Göteborg, 18 april Stockholm). John Prine. Det är liksom låtskrivarnas låtskrivare det. Därutöver något av pappa till dagens »alternativa« countryscen i Nashville. Alla från Kacey Musgraves och Sturgill Simpson till Jason Isbell och Holly Williams dyrkar Prine - som person, som låtskrivare, som artist, som väsen. (Vill du få det svart på vitt läs den här fina Bitter Southerner-texten!). Hur som helst, någonstans i glädjeyran gjorde vi en spellista. Den rymmer sjuttio Prine-inspelningar (eftersom karln nyligen fyllde sjuttio) samt trettio Prine-tolkningar av sådana som Bettye LaVette, Paul Westerberg och My Morning Jacket. Hundra totalt alltså. Det blir inte mycket bättre än så. Det är all the best.

<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 71 - 80 av 3384
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner