©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Ensam är stark
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 18 oktober 2016, 20:51
TIPS

Chynde.pngChynde2.pngChrissie Hynde släpper den här veckan nytt album under Pretenders-flagg. Det rör sig om Nashville-inspelade och Dan Auerbach-producerade »Alone«. Recension här på sajten på fredag. I väntan på det kan du förslagsvis ta del av Pierre Hellqvists hyggligt utförliga intervju med Chrissie Hynde från Sonic #75, sommaren 2014, då hon var aktuell med det aningen ofrivilliga soloalbumet »Stockholm«.

 

– Ingenting! Absolut ingenting!

Chrissie Hynde skrattar. Ljudligt. Hon har precis fått frågan vad som är bäst med att vara Chrissie Hynde just nu.

Efter trettiofem års musikkarriär under Pretenders-flagg ger hon nu ut skiva i sitt eget namn. Mot sin vilja. I många år har bransch, kollegor och vänner varit på henne: Ska du inte gåsolo? Pretenders har ju länge ända varit synonymt med Chrissie - och en anonym, mer eller mindre utbytbar, skara kompmusiker.

Det är bara det att drömmen var att spela i ett band. Inte att ståensam. Spelar roll gör säkert även det faktum att hon inte direkt är typen som gillar att bli åtsagd vad hon ska göra...

Hade det varit upp till henne skulle nya albumet inte ha släppts som Chrissie Hynde utan under gruppnamnet Russian Icons, där tvåandra givna medlemmar skulle ha varit »Bjorn and Jockey«. Närmare bestämt Björn Yttling och Jocke Åhlund - hennes huvudsakliga samarbetspartners på»Stockholm«, som den stockholmsinspelade solodebuten lämpligt nog heter.

- Jag bönade och bad att de skulle lämna sina studior, sina familjer och sina band, och följa med mig ut på turné.

Läs mer...
Själslig vandring in i sig själv
Av Pierre Hellqvist   
Lördag 15 oktober 2016, 09:02
TIPS

ck24.pngInför Christian Kjellvanders andra soloalbum, »Faya«, gjorde Pierre Hellqvist ett porträtt på honom (foto: Frans Hällqvist) som publicerades i Sonic #24, hösten 2005. Nu när Kjellvander är aktuell med sin alldeles utsökta sjätte platta, »A Village: Natural Light« (recenserad här!), tyckte vi sonika det var läge att på sajten ge utrymme åt artikeln ifråga.


Du vet aldrig vem någon är.

Inte riktigt, inte fullt ut.

Inte ens din älskade. Din mor och far. Dina bästa polare.

På bröllop eller begravningar får man i tal ofta höra saker om personen eller personerna ifråga som i varierande grad inte stämmer överens med din uppfattning. Det kan vara kul, intressant, givande, förbryllande och omvälvande på olika sätt. Och det betyder nu inte att de har fel; deras bild är ju lika sann - om man nu alls kan säga så - som din egen.

Lika lite som det finns en definitiv sanning är aldrig en människa en person. Han eller hon är kanske på ett visst sätt med somliga av sina närmaste, får utlopp för vissa andra beteenden och impulser i sällskap med andra närstående.

Och medan somliga av en människas tankemönster och karaktärsdrag är desamma oavsett omgivning, oavsett att åren går, är det också så att annat förändras med tiden.

Läs mer...
Nya recensioner: Aleks, Christian Kjellvander med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 14 oktober 2016, 07:27
ÅSIKT

sajtbildvecka41.pngSonic #88 är ute, missa inte! Peter LeMarc pratar David Bowie, Hinds pratar Mac DeMarco, Hurula pratar The Clash, Regina Spektor pratar Broncho, Cleo pratar Rihanna, Sturgill Simpson pratar Marvin Gaye, Haley Bonar pratar Beyoncé, Aleks pratar Kendrick Lamar och en hel del utöver det! Just nu jobbar vi på Sonic #89, men i väntan på det går det alldeles utmärkt att läsa veckans recensioner.

 

Albert af Ekenstam: Ashes

Pierre Hellqvist hör en albumdebutant som är något på spåren.

 

Aleks: Livet mellan raderna

Henrik Svensson frågar sig om han över huvud taget har hört en bättre svensk soulsångare.


Christian Kjellvander: A Village: Natural Light

Daniel Josefsson anser det hög tid att betrakta Christian Kjellvander som en av våra musikaliska visionärer.

 

Andreas Mattsson: Solnedgången

Det är när Andreas Mattsson närmar sig det suggestiva som »Solnedgången« blir mer än sympatisk, tycker PM Jönsson.

 

Josefin Öhrn + The Liberation: Mirage

Den hajpade debuten träffade aldrig Johan Jacobsson. Uppföljaren däremot, uppföljaren.

Grattis, Bob
Av Sonic-redaktionen   
Torsdag 13 oktober 2016, 14:40
TIPS
Framåtblickande institution
Av Johanna Paulsson   
Torsdag 13 oktober 2016, 08:38
TIPS

dm46.pngPå måndag släpps biljetterna till Depeche Modes spelning på Friends Arena den 5 maj nästa år. Denna nyhet fick oss att börja rota i Sonic-arkivet där vi snart fann Johanna Paulssons ypperliga omslagsstory på bandet från #46, våren 2009. Då var Basildon-boysen aktuella med sitt tolfte album »Sounds of the Universe« och intervjun kom bland mycket annat att handla om analoga synthar och Arsenal-syndrom.

 

Det känns som att Scandinaviums räfflade plåtinnandöme pulserar i takt med musiken likt ett bultande hjärta. Dave Gahan får sina lärjungar att hängivet sträcka fram armarna: »Reach out and touch faith!« Just i det ögonblicket är han en sann uppenbarelse; en »Personal Jesus« flankerad av Martin Gore förklädd till dödsängel i svarta fjädervingar. Eller till gothdoppad påskkyckling beroende på

hur man ser det.

I februari 2006 når Depeche Modes Touring the Angel-turné Göteborg och i bagaget har trion sitt starkaste album på femton år. Onekligen ett styrkebevis för ett band vars karriär kantats av intern osämja och personliga problem som för länge sedan kunde ha förpassat dem till föredettingar från neonfärgernas tidevarv.

Så låt oss spola tillbaka till mitt födelseår. För just 1980 gror fröet till ett brittiskt synthpopband i en mindre stad öster om London. När Dave Gahan, en före detta punkare som fått smak för new romantic-flärd, står i en replokal och sjunger med i David Bowie-covern »Heroes« ser resten av gänget omkring honom fortfarande ut som snälla skolpojkar ekiperade i jumprar från Marks & Spencer. Den gänglige sångaren, som redan skaffat sig ett ungdomsbrottsregister för vandalism och bilstöld, föreslår snart ett namnbyte från Composition Of Sound till Depeche Mode, en fras han sett på framsidan av ett franskt modemagasin.

Läs mer...
Tio videor just nu: Nick Cave, Regina Spektor med flera
Av Sonic-redaktionen   
Tisdag 11 oktober 2016, 10:24
TIPS

Denzel Curry ft Joey Badass: Zenith

 

Läs mer...
»Det är som en käftsmäll«
Av Pierre Hellqvist   
Tisdag 11 oktober 2016, 09:08
TIPS

Josefin1.pngJosefin2.pngPå fredag kommer det nya albumet med Josefin Öhrn + The Liberation, ett av landets flaggskepp vad gäller all things space- och psykrock. Mot slutet av förra året, närmare bestämt i Sonic #85, satt Pierre Hellqvist ner med Josefin för att prata favoritskivor (foto: Lina Haskel). En text som känns extra lämplig att reprisera nu när Sonic just släppt ett helt nummer där en mängd artister pratar just favoritskivor.

Play loud.

   Dylik uppmaning borde sitta klistrad på»Horse Dance«, debutalbumet med Josefin Öhrn + The Liberation. Potentialen i skivans repetitiva psykrock stegrar för varje ytterligare justering uppåt påvolymskalan. Det är dåden känns, det är dåden bränns.
 Ur postpunkig puls, fåackordig frenesi, suggestiv dramaturgi och företrädesvis perfekt avvägd visksång frambesvärjes osaliga andar som med lite tur kan ge Silverbullit en påminnelse om att de både är välkomna tillbaka och gärna får raska påmed den där återkomsten de jobbar på.  

Läs mer...
Uppdaterad Sonic-spellista!
Av Sonic-redaktionen   
Lördag 8 oktober 2016, 10:53
TIPS

sonicspellistan161008.pngSpellistan rymmer nu nytt med alla från Goat Girl, Name The Pet, Brent Cobb och Alicia Keys till Erik Lundin, Mary J. Blige, D.R.A.M. och The Growlers. Nytt med Sonic #88-bekanta storheter som Peter LeMarc, Bibi Bourelly, Aleks och Little Children! Nytt med alla möjliga bra, svinbra och ännu bättre! Vilken tur då att det är lördag och du kan ägna veckoslutet åt att lyssna, få tips och ledas vidare i ditt musiklyssnande liv. Sonic at your service since 2000. Vad annars skulle vi göra? Puss. (Förra spellistan.)

 

Läs mer...
Nya recensioner: Solange, Pascal med mera
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 7 oktober 2016, 09:50
ÅSIKT

sajtbildvecka40.pngSonic #88 är ute! 116 sidor favoritartister pratar favoritalbum! Köp! Recensioner hittar du, in case det inte har framgått, här på sajten. Veckans kittlande giv ser ut som följer:

 

Jari Haapalainen Trio: Fusion Machine
Energi, nyfikenhet och ett lätt sinne. Anders Dahlbom lyssnar på en frirockskiva.

Jenny Hval: Blood Bitch
Enligt Johan Jacobsson har en av vår tids intressantaste konstnärer gjort sin överlägset bästa platta hittills.
 
Julia Jacklin: Don’t Let the Kids Win
Lysande inledning, lite mer anonym fortsättning. Jens Karlsson tycker att tjugofemåringen från Australien har något, även om det kanske inte råkar vara tillräckligt för ett helt album.

Pascal: Revy
Pascal är inte här för att göra vad vi vill, de gör bara vad de måste - och ska nog, menar Pierre Hellqvist, älskas framför allt av den anledningen.


Solange: A Seat at the Table

Jenny Sörby berörs och imponeras av Beyoncés lillasyster.

Kate Tempest: Let Them Eat Chaos
Sara Berg tar del av viktig samhällsinformation.


Tio videor just nu: Solange, Christian Kjellvander med flera
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 5 oktober 2016, 09:46
TIPS

Weyes Blood: Generation Why

 

Läs mer...
<< Första sidan < Föregående 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nästa > Sista sidan >>

Resultat 91 - 100 av 3384
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner