©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Hundra som är helt hundra
Av Sonic-redaktionen   
Onsdag 25 februari 2009, 21:27

In the name av att slå sig själv för bröstet.

  Den som har prenumererat på Sonic ända från starten har med de fyrtiofem volymerna av »Sonically Speaking«-CD:n samlat på sig närmare åttahundra låtar. Alla låtar har nog inte älskats av alla men vi är rätt säkra på att många har älskats av... många. Mycket har dessutom lett vidare till annat – inte bara för läsarna, utan även för somliga medverkande (Shout Out Louds, The Radio Dept, El Perro del Mar, för att nämna några lysande, vid tidpunkten oetablerade/okontrakterade, exempel).
  Lyssnar man igenom dessa fyrtiofem skivor i sträck får man en skapligt god bild – för att inte säga gedigen box! – av tjugohundratalets popmusik, inte minst den inhemska indie- och electroscenen som under dessa år har blivit en världsangelägenhet.
  Att Sonic alltjämt är vid liv efter snart nio år – utan stort förlag i ryggen, i en tid då skivbranschens tidigare så festrusigt rödmosiga anlete gått från askgrått till likblekt – är till betydande del och charmigt motsägelsefullt just den medföljande skivans förtjänst. Vår CD har skilt sig från vissa tidningskollegors diton på så vis att vi inte gått efter vad för musik bolag och andra aktörer ämnat pracka på oss (tro oss, innehållet skulle ha blivit ett annat då) utan uteslutande tagit med låtar vi gillar själva. Vilket ni läsare givetvis fattade från dag ett. Den som tar del av Sonic vet ju att merparten av det vi skriver om kan man också lyssna på via vår skiva – och vi skriver som bekant bara om sådant som är värt att lyssna på...
  Genom åren har vi kanske inte fått loss rättigheterna till exakt allt vi önskat ha med, men förbluffande mycket. Få har trots allt råd att säga nej till ett så här prominent sammanhang. För vem vill inte ha möjlighet att dela skivutrymme med, säg, Johnny Cash, Fever Ray, LCD Soundsystem, Erykah Badu eller Jens Lekman? För dig som har hoppat på tåget sent, eller inte alls, eller du som bara vill påminna dig själv – ett tvärsnitt av innehållet från och med »Sonically Speaking vol 1: november 2000« till och med »Sonically Speaking 45: februari 2009« finns nu i form av hundra Spotify-låtar. Om du hade prenumererat på Sonic från starten skulle ha du hört dem redan när de släpptes – i flera fall tidigare än så.

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner