©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #27

sonic_27small.jpg februari 2006

108 sidor
SLUTSÅLT!
 
THE CONCRETES
Påståendet att saker och ting har gått väldigt snabbt för den stockholmsbaserade och DIY-ivrande gruppen The Concretes är ljug, men vad man däremot med lätthet kan hävda är att deras form-, karriär- och försäljningskurva ständigt pekat uppåt. Oktetten är nu aktuell med sin andra fullängdare - den Mike Mogis-producerade »In Colour« - och förväntningarna är stora. Marcus Joons sluter upp bredvid The Concretes i London för att titta på när de spelar in en video och ställa frågor.
 
THE KNIFE
Karin och Olof Dreijer är tillbaka och om du undgått det misstänker vi att du bor under en sten. The Knife är ju storspelare på poparenan nu, och när de släpper uppföljaren till framgångssagan »Deep Cuts« har de mångas öron och ögon på sig. Själva verkar Karin och Olof ta allt med ro, något Emil Arvidson upptäcker när han intervjuar dem. De vill mest berätta sagor, lyssna på Fleetwood Mac, läsa Charles Burns och klä sig i fågelmasker. Inget är som vanligt, allt är som vanligt, med andra ord.
 
CHIC
I den stora musikordboken står det inte »disco: se Chic«, men det skulle kunna göra det. Under slutet av sjuttiotalet levererade denna konstellation – alltid ledd av Nile Rodgers – osvikliga klassiker som »Le Freak« och »Good Times«. Dess betydelse går inte  att ifrågasätta. Martin Theander har träffat Rodgers i hans hem utanför New York. Här levererar han inte bara en öppenhjärtig intervju med en av populärmusikens främsta låtskrivare och producenter. Vi får också den kompletta guiden till all things Chic.

THE RADIO DEPT.
Om något svenskt band definierar uttrycket »att gå sin egen väg« är det The Radio Dept. I snart tio år har Johan Duncanson och Martin Larsson musicerat ihop. Via en fullängdare och en handfull EP:s har de levererat toner som vissa håller för de vackraste någonsin medan andra trott att stereon gått sönder. Den 12 april släpps det andra albuumet med The Radio Dept. Jenny Damberg har hängt med Martin, Johan och tredje medlemmen Daniel Tjäder i Malmö.
 
LENNART
Lennart Perssons retrokrönika tar sig i detta nummer an den underskattade femtiotalsstjärnan Ricky Nelson.
 
FLER ARTIKLAR
Damian Marley, Andreas Mattsson, The Elected, Thieves Like Us, Diplo, Black Angels, Petter, Ebba Forsberg, Paul Wall och Jenny Lewis.
 
RECENSIONER
Nytt: The Flaming Lips, Cat Power, Arctic Monkeys, Sparks, Kieran Hebden and Steve Reid, The Knife, Donald Fagen, The Tiny med flera.
Retro: »Big Apple Rappin’«, Johnny Cash, Guitar Wolf, The Everly Brothers, Liverpool Echo, Etta James med flera.
Böcker: »Guided By Voices - A Brief History«, »Freak - Boken om Freddie  Wadling«, »Rednecks & Bluenecks« med mera.
Konserter: The Strokes, Oasis med flera.

sonically27.jpgSONICALLY SPEAKING VOL. 27: februari 2006

1. The Black Angels: Black Grease
2. The Gossip: Standing in the Way of Control
3. Clap Your Hands Say Yeah: Upon This Tidal Wave of Young Blood
4. Thieves Like Us: Your Heart Feels
5. The Knife: From Off to On
6. Hot Chip: Over and Over (Original Version)
7. Up Hygh feat. Phonte and Rapper Big Pooh of Little Brother: Keep On
8. Merz: Verily
9. Andreas Mattsson: Through the Evening, Through the Snow
10. Tim Neu: Waltz #2
11. The Tiny (med Ed Harcourt): Sorry
12. Firefox AK (med Tiger Lou): The Draft
13. Tiga: (Far From) Home
14. The Concretes: Chosen One
15. Jenny Lewis with The Watson Twins: Rise Up With Fists!!
16. Kris Kristofferson: This Old Road
17. Isobel Campbell & Mark Lanegan: (Do You Wanna) Come Walk With Me?
18. Nicolai Dunger: Solen

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner