©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Konsten att se det vackra i det fula
Av Sonic-redaktionen   
Söndag 11 april 2010, 23:22

mclaren.jpgNär han en gång fick frågan vad han ville att det skulle stå på hans gravsten, vilket hans eftermäle skulle bli, svarade Malcolm McLaren:
   »I'd like to be remembered as someone who dreamed of being an anarchist. I only hope I was good at it.«
   Det var han, han som när veckan började fortfarande fanns hos oss men när den nu är slut har gått vidare. Det är givetvis tragiskt men ska också komma ihåg att Malcolm McLaren (1946–2010) mer än något annat, till och med mer än han njöt av att retas, gillade att gå vidare.
   Provokatören, pratkvarnen, mash up-pionjären, piratvisionären, Sex Pistols-påeldaren och punkexploatören (»we made ugliness beautiful«) var också någon som gjorde mer än de flesta för att introducera både hiphop och »världsmusik« i England och Europa. Därutöver var han en teddyboy som blev en konstnär och sedermera ett konstverk i sig.
  Många har summerat och kommenterat hans storhet och gärning, vi ger er i stället en Spotify-lista med femtio låtar som antingen är hans egna eller med artister som han »skapat« (New York Dolls, Sex Pistols, Adam And The Ants, Bow Wow Wow), i intervjuer har prisat (Elvis, Billy Fury, Afrika Bambaataa) eller samarbetat med (Jeff Beck, Bootsy Collins) och i några fall bara musik som denne grönögde uppviglare influerades av eller gillade att lyssna på. Blir någon lyssnare irriterad är det bara bra, det är exakt vad Malcolm McLaren skulle ha velat.

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner