©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Snabbguider x 4: The Nomads, Drake, Guns N' Roses, lovers rock
Av Sonic-redaktionen   
Fredag 13 april 2012, 21:26

Vad gäller Spotify-spellistor har vi så här långt främst tillhandahållit ganska extensiva listor. Vilket vi fått en hel del positiv respons på. Det tackar vi för. Men det har också rullat in en del önskemål om mer komprimerade spellistor som kan ge en kvick översiktsbild på en artist, en »scen« eller ett fenomen av något slag. Och vem är väl Sonic - vars hela grundidé som bekant är att bistå den läsare som delar vår syn på musik och musikjournalistik med tips, insikter och livsnödvändigheter - att protestera? Tänkte väl det. Klart vi löser det.
    Vår nya serie med tjugolåtarsguider börjar med fyra aktualiteter.

The Nomads är just nu på tapeten med albumet »Solna«, enligt Pierre Hellqvist i Sonic #62 garagerockinstitutionens starkaste giv sedan vackert titulerade »Sonically Speaking« för tjugoett år sedan. En grundintroduktion till The Nomads kan se ut så här:


På söndag spelar emosoulgiganten Drake i Stockholm. Antingen älskar man honom eller så hatar man honom, men de flesta lär ha svårt att hålla sig ifrån Globen. En uppvärmning för de r'n'b-goter som ska dit, eller tröst för dem som inte ska gå, kan se ut så här:

 

I morgon blir Guns N' Roses medlemmar av Rock and Roll Hall of Fame vid en ceremoni i Cleveland. Det har länge surrats om en återförening, eller bara hur Axl och de andra originalmedlemmarna skulle handskas med varandra. Nu blir det inget av endera, Axl vägrar sluta upp och är nog den som kommer ur det hela med mest heder i behåll. En påminnelse om vad de kaliforniska sleazerockarna en gång var, och i aningen mindre grad alltjämt är, kan se ut så här:

 

I Sonic #62 delar Niklas Elmér ut betyget 9 till Soul Jazz-utgivna samlingen »Harmony, Melody & Style: Lovers Rock in the UK 1975–1992«. En snabb vägledning in i denna själahelande lovers rock-värld kan se ut så här:

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner