©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #64

sonic_64_120x162.jpg

september 2012

108 sidor

49 kronor

KÖP!


CAT POWER

Chan Marshall är indierockens Elizabeth Taylor. Gränsen mellan det privata och offentliga känns sällan tydlig. Dessutom gör hon ännu mer sällan vad som förväntas av henne. Nya albumet »Sun« är ett stort steg bort från succén med »The Greatest« för sex år sedan, och artisten själv har lämnat ett förhållande och Los Angeles och återvänt till ett hus i Miami Beach. Där tar hon emot Pierre Hellqvist för att berätta var i livet och musiken hon befinner sig just nu. BONUS! Cat Power på Spotify!

 

PETER LeMARC

Peter LeMarcs karriär tillsammans med publiken kan närmast beskrivas som en gemensam livsresa. Så har också alla skivor han släppt ifrån sig de senaste tjugofem åren samtliga sålt platina eller guld. Därmed inte sagt att det är okomplicerat att vara Peter LeMarc. Christer Olsson hälsar på hemma i Bagarmossen för ett samtal om liv, död, vänskap, kärlek och Lennart Persson. BONUS! Peter LeMarc väljer skymningsfavoriter på Spotify!

 

DION

Mannen som gjorde New York-rocken gatucool, den ende överlevande från turnén som tog Buddy Hollys liv, han som sjöng »The Wanderer«. Dion DiMucci är mycket och har träffat och umgåtts med hur många av pophistoriens största som helst. The Hives gillar honom så mycket att de spelade in en egen version av hans »(I Was) Born to Cry«. Numera bor Dion i Boca Raton i Florida, och det är dit Pierre Hellqvist kommer för att fråga ut honom om en lika lång som unik karriär. BONUS! Dion på Spotify och Youtube!

 

VÅR TIDS RÄDSLA FÖR POLITIK

Det är turbulenta tider, på flera sätt de mest omvälvande sedan slutet av sextiotalet. Stora politiska skeenden brukar speglas i musiken men de enda som tycks vilja skriva låtar om allt som händer nu är de gamla vanliga stofilerna. Tony Ernst söker svaret på varför det är så.

 

LJUDET AV EN GRÄNSLÖS FRAMTID

Den mest intressanta elektroniska musiken just nu är inte minst en uppdaterad fusion av hiphop, jazz, funk och soul. Flying Lotus, Thundercat och Jesse Boykins III hör till de främsta namnen i den nya rörelse som egentligen mest är en känsla. Marimba Roney intervjuar alla tre under Sonár-festivalen i Barcelona.

 

THE-DREAM

Han har skrivit låtar åt och producerat artister som Mary J. Blige, Kanye West, Beyoncé, Usher, Mariah Carey och Justin Bieber. Men den egna artistkarriären har gått trögare. Något som emellertid inte verkar bekymra Terius Nash nämnvärt när Isabel Nellde möter honom i Borlänge.

 

FLER ARTIKLAR

Lee »Scratch« Perry, Petra Marklund, Rebekka Karijord, David Bowie, Japandroids, Kelly Hogan, Näääk med mera.

 

RECENSIONER

Nytt: Bat For Lashes, El Perro del Mar, Lars Bygdén (BONUS! Bygdéns referenslista på Spotify!), Fatboy, Mumford & Sons, Van Morrison, Bob Dylan, Beth Orton, Patterson Hood, The XX, iris DeMent, Moneybrother, Familjen med flera.

Retro: Roxy Music, Rodriguez, Taj Mahal, Buck Owens, Carol Kleyn med flera.

Konserter: Tom Petty & The Heartbreakers, Kindness med flera.

Böcker:  Mike Scott, R. Kelly med flera.

 

sonically_64_120x120.jpgSONICALLY SPEAKING VOL. 64: september 2012  

1. How To Dress Well: Cold Nites

2. Rebekka Karijord: Multicolored Hummingbird

3. Jesse Boykins III & Melo-X: Black Orpheus

4. Peter Morén: Capri, Cannes & Brighton

5. Kelly Hogan: Haunted

6. Cloud Nothings: Stay Useless

7. Sibille Attar: The Day

8. Peter LeMarc: Min kyrka

9. Lars Bygdén: I Believe in You

10. Eboi x Marcus Price: Fiend

11. Näääk feat. Nimo: Vi e kvar här

12. Blood Music feat. First Aid Kit: Glad That You Called

13. Chris Beach: Det ordnar sig

14. The Royal Concept: In the End

15. Non Tiq: Love Machine

16. Beth Orton: Something More Beautiful

17. Patterson Hood feat. Kelly Hogan: Come Back Little Star


Vill du hellre köpa Sonic #64 digitalt - gör det hos Paperton!


 

 

 

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner