©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #69

juni 2013

140 sidor

SLUTSÅLT!

sonic_69_450x611.jpg

De 100 bästa svenska albumen någonsin!

Sonic #69 - vårt första specialnummer - är en 140 sidor lång lista över de hundra bästa svenska albumen genom tiderna. Vi har frågat journalister, artister och branschmänniskor med alla möjliga infallsvinklar på svensk musik om hjälp för att kunna sätta ihop en lista med skivor som både är fantastiskt bra och på olika sätt har betytt något för svensk pop.

 

Vi skriver ingående om alla skivor på listan. Ett antal plattor tittar vi lite extra på i längre artiklar. Utan att avslöja för mycket kan vi berätta att tidningen innehåller exklusiva intervjuer med omvittnat medieskygga artister som Peps Persson och John Holm, en utförlig »oral history« om ett av Sveriges bästsäljande album genom tiderna, ett rundabordssamtal om det kanske viktigaste svenska hiphopalbumet, en personlig text om Stina Nordenstam av Tomas Andersson Wij och en reflektion av Lars Nylin över hur svensk svensk musik egentligen är. Med mera, med mera.

 

Vi har lärt oss mycket på att göra det här numret, inte minst att hundra album är väldigt, väldigt få. De hundra bästa svenska albumen är egentligen betydligt fler än hundra. Inte minst därför har vi låtit alla som har varit med och tyckt till att sätta ihop sina egna topp fem-listor, som vi publicerar i tidningen. Vill du veta vilka album Håkan Hellström, Anna Ternheim, Promoe, Andreas Kleerup, Salla Salazar, Ola Salo, Elliphant, Per Gessle, First Aid Kit, Dennis Lyxzén eller Per Hagman håller som de bästa svenska någonsin? Deras listor, och otaliga andras, finns i Sonic #69.

 

SONICALLY SPEAKING VOL. 69: juni 2013

I det här specialnumret medföljer ingen CD. Vi ville få med låtar från så många album på listan som möjligt och gjorde därför en lång spellista istället. Lyssna i Spotify eller Wimp!

 

PRESSRÖSTER OM SONIC #69

Aftonbladet

Göteborgs-Posten

Dagens Nyheter

Gomorron Sverige (SVT)

Kulturnyheterna (SVT)

Radio Sweden

Musikindustrin

Expressen (Anders Nunstedt)

Di Weekend (Jan Gradvall)

Dagens Nyheter (Fredrik Strage)

Aftonbladet (Per Bjurman)

Aftonbladet (Markus Larsson)

Aftonbladet (Fredrik Virtanen)

Östersundsposten

LT


egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner