©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #70

sonic_70_120x162.jpg

september 2013

108 sidor

49 kronor

KÖP!


MELISSA HORN

På egen hand och med stor integritet har Melissa Horn via sina tre tidigare album smugit sig fram till att bli en av landets största artister. Hon har alltid varit restriktiv med intervjuer men när det var dags att spela in fjärde albumet »Om du vill vara med mig« lät hon Niklas Elmér hälsa på i studion på den danska landsbygden. Med sig hem fick han ett långt, exklusivt reportage om en öppenhjärtig artist som inget hellre vill än att vara så ärlig som det bara är möjligt.

 

THE CLASH

De var bandet som gjorde punken till mycket mer än punk. Under sin korta, intensiva existens mellan 1976 och 1983 lyckades den »klassiska« uppsättningen av The Clash dessutom bli göra en serie skivor som hör till det allra bästa som rockmusiken har upplevt. De låter precis lika bra och betyder minst lika mycket i dag. Apropå den nya jätteboxen »Sound System« och de återutgivna skivorna pratar Johan Apel Röstlund med de tre ännu levande medlemmarna - Mick Jones, Paul Simonon och Topper Headon - om The Clash då och nu.

 

ADRIAN LUX

Adrian Lux drog till Los Angeles för att fullt ut kunna förverkliga sina drömmar om den perfekta mixen av house, indiepop och melankoli (och för att slippa resa så ofta över Atlanten). Victor Johansson hänger med den svenske popkometen på Coachella-festivalen och i det kaliforniska villakvarter som han för tillfället kallar hemma.

 

DANCEHALL!

På åttiotalet blev lovers rock en egen gren inom reggae, född i London och vitaliserad inte minst av den nära relationen med The Clash och annan punk. Nu kommer en ny våg av artister som blandar brittisk klubbkultur med de senaste sounden från Jamaica. Johan Apel Röstlund hänger runt med alla som är något på Londons nya heta dancehallscen.

 

JAMEY JOHNSON

Den amerikanska countryn är lika traditionalistisk som alltid men också mer pop än någonsin. Jamey Johnson hör till det fåtal artister som hittar hem i båda dessa läger. Martin Gelin åker på konsert i Fort Worth, Texas för att berätta om Jamey Johnsons värld.

 

PUNK PÅ ETT ANNAT SÄTT

Tjugo år efter riot grrrl-rörelsen. Vad betydde den och vilka spår lämnade den efter sig? Hur präglar den tidens punkfeminism dagens musik? Josephine Olaussson pratar med tre som på olika sätt påverkat, eller påverkats av, riot grrrl-epoken: Kathleen Hanna från Bikini Kill och The Julie Ruin, Layla Gibbon från Skinned Teen och svenska serietecknaren Liv Strömquist.

 

FLER ARTIKLAR

Bobby Womack, Veronica Maggio, Könsförrädare, DJ Rashad & DJ Spinn, Angel Haze, Lilla Namo, Henric De La Cour, RY X, Anders Burman med mera.

 

RECENSIONER

Nytt: Veronica Maggio, Janelle Monáe, Kaah, Basia Bulat, Haim, Mazzy Star, Elliphant, Elvis Costello & The Roots, Sebadoh, Crystal Stilts, King Krule, Lars Winnerbäck, Jaqee med flera.

Retro: William Onyeabor, Roky Erickson, Sly & The Family Stone, Elvis Presley, Bob Dylan med flera.

Konserter: Cat Power, Beyoncé med flera.

 

sonically_70_120x120.jpgSONICALLY SPEAKING VOL. 70: september 2013 

1. RY X: Berlin

2. Basia Bulat: It Can't Be You

3. Haim: The Wire (Radio Edit)

4. Lilla Namo: Badman

5. DJ Rashad (feat. DJ Phil): Every day of My Life

6. Kajsa Grytt: Du ler, du dör

7. Melissa Horn: Om du vill vara med mig

8. Robert Dahlqvist: Inte en dag

9. Zacharias Blad: Stockholm

10. John Newman: Cheating

11. Henric De La Cour: Shark

12. INVSN: Ner i mörkret

13. Vit Päls: Sov hos mig i natt

14. Alice Boman: Waiting

15. Nicolas Jaar: Why Didn't You Save Me

16. MOAT: Try and Make Sense

 

  

 

 

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner