©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #88

september 2016

116 sidor

129 kronor

KÖP!

sonic_87_450x611.jpg

 

Tema: Artisters favoritalbum

 

 

Den här gången ville vi prata med artister om album som de lyssnat eller tänkt på den senaste tiden. Inte nödvändigtvis deras all time-favoriter, även om det inte har uteslutits och de facto förekommer, utan betoningen har legat just på »den senaste tiden«. Vi ville nämligen inte att numret ifråga skulle bli ännu en uppräkning av klassiker vi alla känner till utan hellre ge tips och leda vidare. Musiker brukar trots allt veta en del vi andra ännu inte vet.
  Nu blev det lite av varje, både gammalt och nytt, känt och mindre känt, och det är helt okej för det är så de flesta av oss och säkert även ni som läser en tidning av Sonics sort lyssnar på musik. Vad gäller musik bildar ju det förlutna, nuet och framtiden en ohelig allians som aldrig upphör att kittla.
  Så, i Sonic #88 hänger vi med djupt älskvärda Hinds ett dygn i Hamburg. Madrid-kvartetten, vars lite slängiga och sjaviga garagepop charmat världen, är känd för att festa och ha kul men bakom den tilltagande framgången ligger, som så ofta, stenhårt och metodiskt arbete. Med Pierre Hellqvist pratar de vänskap, sexism och den gemensamma favoritskivan av en brooklynstationerad kanadensare.
  För Peter LeMarc blev avskedsalbumet från en viss rockikon den tändande gnistan, skivan som gav honom motivation och inspiration att de facto göra en skiva till och då en skiva i samma kompromisslösa anda. Joacim Forsén ville veta mer.
  Med kraftfulla rockanthems vinner Hurula en allt större publik. Nya albumet »Vapen till dom hopplösa« kan mycket väl göra Luleå-punkaren till fullfjädrad stjärna. Rebecka Ljung tecknar ett porträtt och låter bland annat sångaren prata om ett spretigt trippelalbum från 1980.
  Isak Sundström, Manuela De Gouveia och Mimmi Skog utgör Pascal, vars kraftrock hör till det mest omtumlande du kan se på en svensk livescen. När trion nu är tillbaka efter fem års tystnad tyckte Jonathan Eklund det var läge att berätta deras historia, där för övrigt förstlingsverket från ett skotskt band är av viss betydelse.
  Aleks var r’n’b-hoppet på allas läppar när han 2011 släppte sitt grammisvinnande debutalbum. Först nu är han redo att börja om. För Marimba Roney förklarar han varför, och på vilket vis ett hiphopalbum från 2012 har spelat roll.
  Andra som pratar inspirerande skivor: Nicke Andersson, Bob Hund-Conny, Boys, Basia Bulat, Chvrches, Cleo, Morgan Delt, Elliphant, Anders Glenmark, Julia Jacklin, Michael Kiwanuka, Christian Kjellvander, Little Children, Mabel, Mogwai, MUNA, NAO, The Radio Dept, Sturgill Simpson, Regina Spektor, Adam Tensta, Ryley Walker och många fler!
  116 fullmatade sidor! Enormt mycket musikläsning och musiktips för pengarna!

  Lyssna förresten på Sonic #88 här!

 

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner