©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

radiodeptrunning.jpgTHE RADIO DEPT.

Running Out of Love

Labrador/Border

Betyg: 8

 

Johan Duncansons och Martin Larssons låtar är fullproppade med kamp och knutna nävar. Rättfram samhällskritik utan omskrivningar.

Trots detta lyckas jag aldrig att lyssna igenom albumet utan att gång på gång hamna halvslumrandes på soffan.

Inte alls för att »Running Out of Love« på något sätt är ointressant. Tvärtom. Den låter mysig, varm, groovy och stundtals sövande. Det är fluffig dansmusik som puttrar och blipprar. En dov bas trippar lekfullt runt, men utan att någonsin pocka på uppmärksamhet. Man behöver inte leta särskilt noga för att hitta spår av The Stone Roses eller åttiotalets synthpop.

Det är just den där kombinationen av uppror och mjukt gung som gör The Radio Depts första album på sex år så tilltalande. Johan Duncansons sång är fullständigt attitydbefriad, vilket förstås bara ger texterna ytterligare tyngd. Protestmusik har sällan låtit så här behaglig.

Detta är gruppens sista skiva på Labrador, ett bolag som The Radio Dept legat i fejd med ett tag, och det är ett alldeles enormt fint skilsmässoalbum.

JOSEPHINE OLAUSSON

2016-10-21


egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner