©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #29

sonic_29_120x162.jpg

juni 2006
132 sidor
SLUTSÅLT!

  

PRIMAL SCREAM
De har tillbringat över två decennier i branschen. Trots detta är Primal Scream fortfarande på jakt efter kickarna och ytterst ovilliga att stå still. Nu är de aktuella med sin nionde fullängdare »Riot City Blues« och förväntningarna är förstås höga. Andres Lokko har träffat Bobby Gillespie i ett antal olika lokaler och i ett antal olika tillstånd för att ta reda på vad de har på gång nu. Let’s get down to the real nitty gritty.

SCOTT WALKER
Scott Walkers karriär har varit lång och krokig, från firad tonårsidol och vårdare av Brel-traditionen på sextiotalet till den avant-dödsmässe-entusiast vi känner honom som idag. Nyligen släppta »The Drift« är hans första skiva på elva år och den är en skrämmande och fascinerande upplevelse. Fredrik Strage pratade med Walker om Mussolinis flickvän, 11 september och affärsluncher.

MANDO DIAO
Borlänges mest rockande rock’n’roll-pluton är förstås Mando Diao. Två plattor har de hittills släppt och kanske framför allt Tyskland och Japan har tagit dem till sina hjärtan. Alster nummer tre kommer i höst och lär få Motown-blodet att pumpa i de mest cyniska av rockhjärtan. I alla fall om man får tro Mats Olssons intervju med Mando Diaos låtskrivare Gustaf Norén och Björn Dixgård i Sonic nummer 29.  


TOM VERLAINE
Televisions »Marquee Moon« (1977) och »Adventure« (1978) är två klassiska skivor. Arkitekten bakom dem heter Tom Verlaine, som efter Televisions korta karriär tog sin rockvision vidare på en serie soloalbum på åttiotalet, återbildade Television 1992, släppte en instrumentalplatta och tystnade sedan på skiva. Efter att ha »sovit« i tretton år har Verlaine nu släppt två album på en gång. Håkan Steen tog en fika med mannen i New York.

BALTIMORE CLUB!
Genom att plocka hej vilt från chicagohouse och hiphouse, hard soul och tidig breakbeat skapade ett gäng Baltimore-residerande entusiaster i slutet av åttiotalet en alldeles egen typ av musik, som fick namnet Baltimore club. I dag - tack vare Spank Rock och DJ-duon Hollertronix - är Baltimore club större än någonsin. Martin Gelin for till Baltimore för att gå på klubb och snacka med rätt människor.

LENNART
Lennart Perssons retrokrönika tar sig i detta nummer an skivsamlande arkeologer.

FLER ARTIKLAR
Phoenix, Dixie Chicks, Juana Molina, Shugo Tokumaru, Camera Obscura, Jim Dickinson, Rick Ross, Regina Spektor, Midlake med flera.

RECENSIONER
Nytt: Cut Chemist, Lambchop, Atomic Swing, ESG, The Bear Quartet, Cam’ron, Under Byen, Final Fantasy, TV On The Radio, Neil Young, Wiley med flera.
Retro: Chris Isaak, Dinosaur Jr, Grateful Dead, Johnny Cash, Daft Punk, The Nomads, Jackie Wilson med flera.
Konserter: Diplo, Bruce Springsteen, Tinariwen med flera.
Böcker: »Hip-Hop Inc. – Success Strategies of the Rap Moguls«, »Rockabilly – en bok om de sista romantikerna« med flera.

sonically29_120px.jpgSONICALLY SPEAKING VOL. 29: juni 2006
1. Camera Obscura: Lloyd, I’m Ready to Be Heartbroken
2. Primal Scream: Hell’s Coming Down
3. The Doits: Take You Out
4. The Whitest Boy Alive: Burning
5. Spank Rock: Rick Rubin
6. SLS: Star
7. Laurentius: Karate Samba (Science Fiction Mix)
8. Joan As Police Woman (Feat. Antony): I Defy
9. Midlake: Head Home
10. Ebb: I’m All Made of Music
11. Regina Spektor: Fidelity
12. Bill Wells & Maher Shalal Hash Baz: Time Takes Me So Back
13. Juana Molina: La Verdad
14. Liu Lius: Kangding
15. Streetwaves: Voids of Charm
16. Dixie Chicks: Easy Silence

egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner