©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #11

april 2003

116 sidor

KÖP!

 

JAY-Z

H to the Izz-o, V to the Izz-a och så sitter en dag Emil Arvidson i ett hotellrum i Manchester med Jay-Z framför sig. Med påslagen bandspelare samtalar de om beefs, Roc-A-Fella och kommande skivan »The Black Album«. (En skiva som för övrigt kanske blir Jay-Z:s sista.) Allt medan stjärnfotografen Eva Edsjö plåtar för brinnande livet. Ett par timmar senare ses de åter, men då är Emil i ett publikhav och Jay-Z på scen. Brandlarm börjar tjuta, ungar klättrar överallt.

 

MARIA McKEE

Maria McKee slog världen med häpnad som ytterst inlevelsefull sångerska i countryrockbandet Lone Justice. Att hon inte tappat glöden märks på hennes nya album »High Dive«, det första sedan 1996. På »High Dive« samsas teatraliska gester och Broadway-dynamik, så Pierre Hellqvist plockade upp pennan och ställde bland annat några frågor om Leonard Bernstein samt George Gershwin och om den där Lone Justice-spelningen på Eriksbergsvarvet 1987. Resultatet blir en kärleksfull artikel, ackompanjerad av Carl Dahlstedts hemma-hos-bilder.

 

PHIL SPECTOR

Tretton-fjorton år bakåt i tiden och Mats Olsson är som förste och hittills ende svensk hemma hos Phil Spector. Efter att ha fått en stark drink och nästan lyckats välta John Lennons gitarr kan Olsson bara sitta och förundrat betrakta hur Spector håller hov. Vi vill inte avslöja för mycket, men vi kan säga att en orgel och en popcornmaskin är inblandade i detta hov.

 

THE CONCRETES

Efter två mycket uppskattade tiotummare på egna bolaget Licking Fingers och en samlingsskiva på amerikanska Up är det nu dags för The Concretes att släppa en ny fullängdare. Sara Martinsson träffar tre åttondelar av detta stockholmsband i en hotellobby för att prata om inspelningsteknik och om att göra det själv.

 

THE WARLOCKS

Dagens främsta flaggbärare för den psykedeliska rockscen som blommade i San Francisco på sextiotalet är The Warlocks. Jud Cost sluter upp, backstage på The Fillmore.

 

SUBSONICS

När Atlanta-trion Subsonics var här och turnerade lyckades de totalt golva Henrik Lyngåker. Så efteråt satte han sig ner för att diskutera liv och död med bandets frontfigur Clay Reed.

 

FLER ARTIKLAR

Sophie Rimheden, Viktor Brobacke, Raphael Saadiq, Speedmarket Avenue, The Anomoanon, David Mancuso.

LENNART

Lovin’ Spoonful var inte bara ett av sextiotalets bästa popband utan även ett av de allra snällaste. Några eminenta nyutgåvor får Lennart Persson att jubla i sin retrokrönika.

 

RECENSIONER

Nytt: The Hidden Cameras, Advance Patrol, The Cardigans, The Detroit Cobras, The Be Good Tanyas, Four Tet, Killer Mike, The Postal Service med flera.

Retro: George Jackson, James Carr, Aphex Twin, Howlin’ Wolf, The Police med flera.


SONICALLY SPEAKING VOL. 11: april 2003 (OBS! SLUT, MEDFÖLJER EJ VID BESTÄLLNING!)

1. Killer Mike: A.D.I.D.A.S.
2. Party Of One: Baby Doll
3. The Concretes: Lonely As Can Be
4. Fireside: All You Had
5. Raphael Saadiq: Tick Tock
6. R. Kelly: Heart of a Woman
7. The Detroit Cobras: Ya Ya Ya
8. Lucinda Williams: Fruits of My Labor
9. Howe Home: Lying There
10. Miss Universum: Shopaholic
11. The Postal Service: Such Great Heights
12. Postcard: Hymn for Sideshow Bob
13. The Hidden Cameras: Ban Marriage
14. The Cardigans: Live and Learn
15. Grand Drive: Firefly
16. Syleena Johnson: Guess What
17. Paragon (Med Sabo): D så vi gör
18. Moneybrother: Keep the Hurt at Bay
19. Maria McKee: To the Open Spaces
20. Richard Hawley: The Motorcycle Song

 
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner