©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #19

oktober 2004
108 sidor
KÖP!

 

SILVERBULLIT

Förra gången vi kunde hytta med nävarna och förlora oss framför stereon till de gitarrkaskader som är Silverbullit var 2001, när skivan »Citizen Bird« släpptes. Nu - efter sju sorger och åtta bedrövelser - är göteborgskvintetten tillbaka med besked; fortfarande hungriga, alltid explosiva. Klas Ericsson har träffat en grupp som högst ofrivilligt står stilla.

 

TYSKLAND!

Berlin är i mångt och mycket staden som folk förknippar med tysk elektronisk musik. Men det sjuder i studior och på dansgolv runt hela Tyskland. Faktum är att det sjuder så mycket att man med fog kan säga att den mest intressanta elektroniska musiken av i dag bär poststämpeln »DE«. Emil Arvidson, Billy Rimgard och Tobias Hansson åkte till varsin tysk stad - Köln, Hamburg och München - och kom tillbaka med texter överfyllda av sång, dans, knastrig ambient och pumpande techno.

 

DEVO

Devo är inte bara bandet som levererade hits som »Satisfaction«, »Whip It« och »Girl U Want« eller klädde sig i plastvaser på TV. Devo revolutionerade popmusiken. Klas Ericsson tog kontakt med Akron-kvartettens frontfigur Mark Mothersbaugh för ett porträtt.

 

JIM WHITE

Jim White växte upp i ett fundamentalistiskt kristet hem, lokaliserat mitt i den mest bakåtsträvande delen av den amerikanska södern. Men han tog sig loss och blev den genreöverskridande örondomptör vi nu känner honom som. Lennart Persson klickar i gång intervjubandspelaren och får sig till livs historier, teorier, en rak rygg och musik, musik, musik.

 

TV ON THE RADIO
TV On The Radio är, med rätta, ett av årets mest hyllade debutantband. Deras bångstyriga och vilt genrehoppande musik fyller redan några dansgolv, sovrum och gallerier världen runt. Sonics missionär: Anders Dahlbom.

 

JEAN GRAE
»Jag är en trevlig, snäll tjej, jag är vänlig mot folk. Men bara till en viss gräns, sedan kommer kniven fram.« Orden tillhör Jean Grae, kvinnan som beskrivits som »världens argaste rappare«. Nu för tiden är hon kanske lite lugnare än den frustrerade tonåring hon var när hennes allt igenom ilskna debutalbum släpptes, men glöden, passionen och målmedvetenheten har hon kvar. På promenad genom hemkvarteren  i Brooklyn svarar hon på Martin Gelins frågor.

FLER ARTIKLAR
Annie, The Projects, Timo Räisänen, Kids Of The Ranch, Beans, Embee, Britta Persson, Iris DeMent, The Arcade Fire.

 

LENNART
I numrets retrokrönika skriver Lennart Persson om den nya The Saints-boxen.

 

RECENSIONER

Nytt: Mos Def, Richard Buckner, Efterklang, Japancakes, Elliott Smith, Raphael Saadiq, The Soundtrack Of Our Lives, Andreas Tilliander med flera.

Retro: John Mellencamp, »Studio One Funk«, Brian Eno, The Go-Betweens, Joni Mitchell, The Staple Singers med flera.

SONICALLY SPEAKING VOL. 19: oktober 2004 (OBS! SLUT, MEDFÖLJER EJ VID BESTÄLLNING!)
1. Raphael Saadiq: Grown Folks
2. Silverbullit: Only Gold
3. Kids Of The Ranch: For the PC/Traveller/Art Boy
4. Ada: Livedriver
5. Ison & Fille (med Aleks): Allt går vidare
6. Jean Grae: Whatever
7. Timo Räisänen: The Drug of My Choice (demo)
8. Richard Buckner: A Chance Counsel
9. Britta Persson: When You Leave
10. Khonnor: Megans Present
11. Rob Sonic: Shoplift
12. Embee (feat. Vanessa Liftig): Not Tonite
13. Jim White: That Girl From Brownsville Texas
14. Iris Dement: Fill My Way With Love
15. The Saints: Swing for the Crime
16. Etienne De Crécy & Philippe Zdar: Poisoned
17. Johan Borgert: Agnes-Cecilia
18. Elliott Smith: Twilight

 
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner