©Sonic / Sampler Media AB 2000-2016 | All rights reserved | Sonic, Box 466, 129 04 Hägersten, Sweden | +46 (8) 702 15 50

annons:
Banner

annons:
Banner

annons:
Banner

Sonic #23

juni 2005

116 sidor

KÖP!

 

DEVENDRA BANHART

Devendra Banhart föddes i Houston för tjugofyra år sedan. Sedan dess har han flyttat och rest omkring, hela tiden med musiken och hippieidealen i blodet. Numera är han - tack vare utsökta plattor som 2004 års »Rejoicing in the Hands« - en av förgrundsfigurerna i den genre som ibland och lite slarvigt kallas »freaky folk«. Jud Cost möter honom i källaren till en bungalow i Silver Lake för ett samtal om allt möjligt, bland annat Devendras kommande skiva »Gripple Grow«.

 

MISSY ELLIOTT

När man pratar om hiphopens förnyare går det inte att komma förbi Missy Elliott. Under åtta år har hon ju stått bakom de mest skruvade och futuristiska av produktioner, även om hon på senaste tiden mer tagit på sig rollen som old school-lärarinna. I slutet av juni släpps album nummer sex, »The Cookbook«. Martin Gelin drar till Jamaica för att lyssna på det och snacka musik, religion och feminism med Missy.

 

TA DET TILL KYRKAN

Det brukar heta att »djävulen har de bästa låtarna«, men det är förstås en sanning med modifikation. Mattias Dahlström dyker ner i temat religion och musik via intervjuer med John Legend, Tweet, Maria McKee och Tomas Andersson Wij.

 

DAVID CROSBY

The Byrds och Crosby, Stills & Nash. Folk med smak för underskön och kosmisk musik kan knappt akta dessa två konstellationer mer. David Crosby var en del av båda, något som förstås ger honom en evig plats i hjältarnas sal. Men som Anders Dahlbom upptäcker när han träffar honom – det här är inte en man som vilar på sina lagrar.

 

THE POSIES

De må ha varit samtida med grungen, men Jon Auer och Ken Stringfellow – The Posies två kreativa krafter – ville alltid mer än att stämma ner gitarrerna och besjunga sina flanellskjortor. 2005 signalerar att de tillsammans gjort powerpop av finaste märke i drygt tjugo år, så det är hög tid för en heltäckande artikel i Sonic. Pennor: Ika Johannesson och Anders Dahlbom.

 

SUBURBAN KIDS WITH BIBLICAL NAMES

I genren »sangriadoftande lo-fi-schlagers av rang och klass« är Haninge-duon Suburban Kids With Biblical Names ohotad. På två EP:s har de bevisat detta och deras segertåg genom Sverige visar inga tecken på att vilja sakta ned. Sara Martinsson träffar dem i en lägenhet i Göteborg och på en festival i Haninge och författar en artikel om varför de är »något av det roligaste som hänt en popscen«.

 

NICKES HJÄLTAR

Vad har The Rolling Stones och Johan Johansson gemensamt? Svaret på den frågan får ni i artikeln om The Hellacopters-Nickes förebilder. Allt berättat för Anders Dahlbom.

 

FLER ARTIKLAR
Colleen, Vapnet, Jeff Hanson, Midaircondo, Robbie Fulks, Vitalic, Common, Audrey, John Doe, Amerie.

LENNART
Lennart Perssons retrokrönika handlar om återutgåvan av Elvis Costellos »King of America«, albumet som räddade hans karriär.

 

RECENSIONER

Nytt: El Perro del Mar, Mattias Alkberg BD, Saint Etienne, Peshi, Oasis, Mark Mulcahy, Ulf Lundell, The Hellacopters, Brian Eno, Electrelane, The Decemberists, Ryan Adams & The Cardinals med flera.

Retro: Jens Lekman, Brainpool, The Concretes, Funkadelic, Elvis Presley med mera.

Böcker: Wu-Tang Clan-biografin »The Wu-Tang Manual«, »DIY - the Rise of Lo-fi Culture« med mera.

SONICALLY SPEAKING VOL. 23: juni 2005 (OBS! SLUT, MEDFÖLJER EJ VID BESTÄLLNING!)

1. Suburban Kids With Biblical Names: Funeral Face
2. Cut Copy: Saturdays
3. Vitalic: My Friend Dario (Dima Prefers Newbeat Mix)
4. Oneida: Run Through My Hair
5. Colleen: Summer Water
6. David Sandström Overdrive: Here's for Summer
7. The Hellacopters: Murder on My Mind
8. The Posies: Conversations
9. Micah P. Hinson: Close Your Eyes
10. Robbie Fulks: Georgia Hard
11. Midaircondo: Sorry
12. Mylo: In My Arms
13. Amerie: Touch
14. Sambassadeur: If Rain
15. Subsonics: Good Half, Bad Half
16. John Doe (with Veronica Jane & Dave Alvin): Mama Don't
17. The Coral: In the Morning
18. Audrey: Box, and Fights
19. Jeff Hanson: Now We Know

 
egenbanner_sonic89.jpg
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner
annons:
Banner