LÅTEN Divine Interface: Divide It


En utekväll med knark och avdomnade känslor under gatlyktornas kalla sken i Trump-land.

Resident Advisor har sammanfattat Divine Interface musik som nihilistisk electrorap. Hear hear, fast electro-post-Miami-bass i så fall.

DJ:n och Ghett Low-producenten som egentligen går under namnet Drew Briggs knarrar/viskar/mumlar fram sina avskalade texter med en likgiltig intonation som gränsar till det hypnotiska. Spåret tuggar fram på ett rakt, suggestivt 4/4-electrobeat med en sjuk lo-fi bas som är beroendeframkallande. Tankarna går ibland till så pass skilda referenser som Moodyman, tidiga Tricky-låtar typ »Strugglin’« och de smutsigaste av Underground Resistance-spår. Kanske eftersom de i likhet med Briggs hämtar en bit av sin röst och stämning från William S. Burroughs, hans ande svävar i alla fall över den här produktionen.

»Divide It« är är en mörk låt som egentligen bara skildrar en utekväll med knark och avdomnade känslor i gatlyktornas kalla sken i Trump-land, men på ett i den amerikanska raphistorien sällsynt minimalistiskt vis. Tänk ett tonsatt valfritt kapitel ur Bret Easton Ellis samlade verk eller rader från Patrick Melrose tyngsta period på Manhattans gator. Visst hörs det att den här Atlanta-bon är uppväxt med Down South Georgia Boys och precis som många av sina samtida har lyssnat mycket på 9th Wonder och Lunice.

Men där andra i hans krets sugits upp och slungats runt i den eviga bombastiska trapcentrifugen fungerar Briggs mer centripetalt. Både musik och texter är målade i vantablack, de suger upp och låser fast sin lyssnare allt medan den där basen gräver sig in mot ryggraden. Som Briggs mumlar i refrängen: I sure don’t mind it.
Relaterat