Winterpills: Winterpills
WINTERPILLS

Winterpills
Signature Sounds/import
Betyg: 7

… och det bara fortsätter att ploppa upp nya, smått fantastiska låtskrivare från ingenstans. Näste amerikan att hålla koll på heter Philip Price, en Northampton-bo som tidigare skrivit och spelat in musik med garagerockarna The Maggies och även släppt några plattor i eget namn.

Winterpills är en försiktig, akustisk gitarr-baserad popkvartett som förutom Price även innehåller sångerskan Flora Reed, och det är här alla ni som gillar Azure Ray och Iron & Wine ska börja läsa extra noga. Tillsammans får de två till en del väldigt angenäma stämningar på denna debut.

Price påstår själv att han textmässigt oftast hamnar i närheten av byrålådan med lugnande tabletter och sönderrivna bilder på Hon från förr. Mycket riktigt vilar ett sorgligt skimmer över alltihop, en känsla av gråmulen vinter som inte vill släppa sitt grepp om instrument och inblandade.

Ändå får Winterpills, precis som på avstånd ljudbesläktade och salige Elliott Smith, till rätt blandning av sötma och förväntan mellan lagren av mörka tankar.

»Winterpills« är inget mästerverk, men det är lika bra att hoppa på tåget nu. Större dåd väntar säkert längre fram för gruppen, vars låtskrivare fått stora lovord av Fountains Of Waynes Chris Collingwood. En sån sak räcker för att få mig att börja lyssna intensivt.

ANDERS DAHLBOM

2006-08-06