Diverse artister: Rockin’ Your Way
DIVERSE ARTISTER
Rockin’ Your Way
Collector/import
Betyg: 5

Utgåvorna från det holländska bolaget Collector är en gudagåva till alla musikarkeologer med inriktning på udda rockinspelningar från femtiotalet. Outgivna demos, hemgjorda acetater och ultraobskyra artister är vardagsmat på alla de samlingsplattor som bolaget hittills har släppt. »Rockin’ Your Way« följer noggrant det inrutade konceptet.

Förmodligen känner inte ens den mest påläste femtiotalskonnässören till artister som

Eddie Lloyd, The Impacts och Larry Dallas men här hörs de alla i lysande bidrag.

Nick Venet är känd för att ha producerat Beach Boys två första album och fram till sin död 1998 var han involverad i hundratals – i många fall grammisbelönade – albumproduktioner. Egentligen hette han Nikolas Konstantinos Venetoulis och började sin karriär som rocksångare och skivbolagskollega med Elvis. Låten »Stop (What You’re Doin to Me)« blev knappast den mest säljande titeln i RCA:s katalog 1957, men den låter onekligen bra när den presenteras i det här sammanhanget.

L-P ANDERSON

2006-09-15