Grant-Lee Phillips: Strangelet
GRANT-LEE PHILLIPS
Strangelet
Cooking Vinyl/Bonnier Amigo
Betyg: 6

Grant-Lee Phillips är en av de där singer-songwritersnubbarna som aldrig sa hora. Jag menar alltså en av killarna vi alla borde ha älskat men inte riktigt orkade med i långa loppet (jag vet att få singer-songwriters sjunger/säger ordet »hora« offentligt – so hold that blogginlägg!).

Under hela sin karriär har han varit en fin artist som levererat superfina små album. Med sin förra grupp Grant Lee Buffalo levererade han till och med ett par fantastiska skivor. Men nu sitter man alltså här med ännu en tjusigt komponerad liten popplatta från mannen som spelar stans trubadur i »Gilmore Girls«, och man fattar att det är skitbra men man ser liksom inte riktigt någon framtid tillsammans med den. För efter de första tre låtarna faller Phillips snabbt in i samma gamla välbeprövade låtsnickarmall.

Det handlar egentligen inte om lägre kvalitet, snarare om en bristande inlevelse. Som att han själv börjat undra vad han egentligen gör i den där inspelningsstudion igen. Ibland blir allt slentrian så snabbt.

KLAS ERICSSON

2007-04-13