Young Buck: Buck the World
YOUNG BUCK

Buck the World
G-Unit/Interscope/Universal
Betyg: 4

Självklart var det Cam’ron som skulle göra G-Unit intressanta att lyssna på igen.
Bråket som sattes i gång av ett telefonsamtal mellan Cam’ron och 50 Cent, och som fortfarande hålls vid liv via Youtube-videor, gjorde 50 Cents annars så tråkiga bakgrundsrappare lite mer spännande.

Södernkillen Young Buck är den minst sämste rapparen i detta gäng. På »Buck the World« försöker han verkligen visa att han kan stå på egna ben. 50 Cent har fixat hela producenteliten – Dr. Dre, Polow Da Don, Jazze Pha – åt sin käre adept och listan på gäster är i princip lika imponerande när 50 Cent ringer in de hetaste namnen i branschen.

Ändå är det svårt att få en riktigt bra bild av Young Buck. Det finns ingen personlighet att gräva ner sig i, inget som gör honom speciell. Själv vill han både vara söderntuggaren och New York-gangstern men blir oftast ingetdera.

Känslan är mest att han när som helst skulle kunna ersättas av vilken annan dussinrappare som helst. Kanske blir tredje skivan slutet på identitetskrisen?

TOBIAS HANSSON

2007-04-13