Kompjotr Eplektrika: Darrk Circuits Fadead Waves
KOMPJOTR EPLEKTRIKA
Darrk Circuits Fadead Waves
Celebrity Lifestyle
Betyg: 8

Sugande rytmer som griper tag i själen, får huvudet att taktfast nicka och rumpan att ekivokt skaka. Djupa och mörka ljud som fortplantar sig i blodet, lyfter själen och aktiverar drömmarna. Plötsliga frekvensinfall som vänder upp och ner på verkligheten, renderar teorier obetydliga och får en att associera till nakenhet.

Ja, frågar ni mig svarar jag att Kompjotr Eplektrikas »Darrk Circuits Fadead Waves« svänger… svänger, svänger, svänger. Groovet huskvarnasonen Mats Björk – som då döljer sig bakom ovanstående alias – hittat fram till är elektriskt, ytterst eget och väldigt entusiasmerande. Visserligen går influenser att spåra i det; lite Autechre här, aningen Pan Sonic där. Men man kan som bekant inte fejka funken.

Så mata stereon med »Darrk Circuits Fadead Waves«, vrid upp volymen och se dina fönsterrutor täckas av kondens. Och om du ännu inte köpt föregångaren, fullängdsdebuten »RedisetKompjotrAllesklaarEplektrika« – gör det i morgon. De är inte helt väsenskilda, du behöver båda.

Ty har man en gång drabbats av boogiebacillen vill man inte bli frisk.

JOHAN JACOBSSON

2007-06-08